Pages

Lääkäri imeskeli potilaan nänniä!

3.6.08

"Inhottavaa ja nöyryyttävää. Näin koki 20-vuotias nainen lääkärin otteet vastaanotolla, jonne hän meni rintakipujen takia.

Naisen mielestä lääkäri syyllistyi seksuaaliseen hyväksikäyttöön, kun tämä puristeli hänen rintojaan edestä ja takaapäin kahteen otteeseen, levitti geelin hänen rinnoilleen käsin, kehui hänen rintojensa muotoa ja lopulta imi toista nänniä.

Takaapäin tutkiessaan lääkäri painautui naiseen kiinni. Ultraäänitutkimuksen jälkeen lääkäri pyysi häneltä luvan imeä rintaa selvittääkseen, tuleeko rinnasta eritettä. Nainen suostui pyyntöön omien sanojensa mukaan hämmennyksissään ja paniikissa.

Nainen otti pian yhteyttä potilasasiamieheen ja myöhemmin poliisiin. Outoa ultraäänitutkimusta puitiin toukokuun lopussa käräjäoikeudessa Pohjois-Pohjanmaalla. Lääkäri kiisti kaikki syytteet, sillä hänen mielestään kyseessä oli tavanomainen tutkimus.

Oikeus hylkäsi lääkäriä vastaan nostetut syytteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Oikeuden mielestä tapauksessa ei ollut riittävää näyttöä siitä, että lääkärillä olisi tutkimuksessaan ollut seksuaalista tarkoitusta." (IS)


- Saarinen.
- Täällä.
- No niin, sisälle vaan. Jaha, ja mikäs vaivaa?
- No vähän on ollut flunssaa.
- Jaa että flunssaa. No niin, ottakaas sitten vaatteet pois sermin takana.
- Flunssan takia?
- Juu, voipi olla influenssaa, ei pidä nyt yhtään tämän kanssa leikkiä niin.
- Jaa, no sitten.
- Kokeillaanpa sitten niitä rintoja...
- Täh?
- Pitää tietää onko keuhkoissa jotain ylimääräistä.
- Eikös lääkärit normaalisti käytä stetoskooppia?
- Jaa, mutta teillä on selkeästi voimakkaampi pulssi kuin keskimääräisellä potilaalla, joten voi olla että sydänlyöntien äänet lyövät päälle emmekä kuule onko keuhkoissa nestettä. On parempi tehdä tämä tällä tavalla sormikopelolla, sillä sormenpäät tuntevat mahdollisen keuhkoresonoinnin ihossa paremmin.
- No sitten.
- Juu, ei tunnu myöskään pahkuroita... oikein mukavat rinnat on teillä.
- Kiitos, kai...
- Oletteko juoneet tänään kahvia?
- Olen, miksi?
- No sitten tutkitaan alapään nesteytys.
- Mitä?!
- Influenssan oireisiin kuuluu se, että nokka on tukossa mutta muut limakalvot kuivuvat. Koska olette juoneet kahvia, diureetit ovat aiheuttaneet suun limakalvoissa kuivumista joten siitä emme saa luotettavaa vastausta. Älkää huoliko, tämä on ihan nopea juttu.
- No, kai sitten...
- Jaha, ja kosteaa on. Juu, tämä on selvä juttu. Määrään teille kuurin Rohypnolia. Tulkaa vielä illalla tarkistettavaksi.
- Onko tämä nyt ihan korrektia tutkimusta?
- Vaihtoehtoisesti voin luvata teille puoli vuotta elinaikaa.
- Jaa, no tulen sitten käymään.

0 vastalausetta: