Pages

Kuuluisan piraattisaitin perustajat raivona: Logomme varastettiin!

16.11.09

"Tiedostojen jakoon erikoistuneen Pirate Bay -nettisivuston perustajat ovat raivoissaan: heidän maailmanlaajuisesti tunnetuksi tullut, merirosvolaivaa esittävä logonsa on kaapattu!
Pirate Bay ei tullut rekisteröineeksi tunnustaan koskaan. Sandryds Handel -niminen yritys huomasi tilaisuutensa tulleen ja rekisteröi Ruotsin patentti- ja rekisterihallituksessa logoin itselleen, kertoo Aftonbladet.
- Emme nähneet, että se olisi kenenkään toisen omistuksessa. Se ei ollut rekisteröity ja niinpä me testasimme, Sandryds Handelin begt Westborg sanoo Aftonbladetissa.
Lehden mukaan Pirate Bayn perustajat ovat raivona. He ovat muun muassa kirjoittaneet patentti- ja rekisterihallitukselle e-mailin, jossa he ihmettelevät, kuinka voidaan hyväksyä niin ilmeinen plagiaatti. He hakevat rekisteröinnin purkua.
Nähtäväksi jää, saako Pirate Bay sympatiaa perätessään tekijänoikeuksiaan. Pirate Bay kun itse on ollut tuomiolla luvattomasta tekijän oikeuksien alaisen materiaalin jaosta. Myös yhtiön nimi viittaa selkeästi piratismiin, joten tavallaan yritys sai maistaa omaa lääkettään." (Aamulehti)*ringaling*
- Sandryds Handel, kuinka voin auttaa.
- Pirate Bay täällä moi!
- Ai terve. Mitä jätkät.
- Veitte meidän logon!
- Hä, minkä.
- Meidän logon!
- Kato joo, onhan noissa jotain yhtäläisyyttä. Mut meillä se kirjoitetaan eri tavalla.
- Mut kaikki näkee et se on sama!
- Mut ei se kuiteskaan oo, ni.
- Miksi te ylipäänsä sen rekisteröitte? :(
- No eihan ekaksi ruvetaan mainostamaan sillä USB-kovalevyjä. Seuraavaksi me perustetaan The Piratebay -tamponimerkki. Ja lopuksi alamme sponsoroida tällä nimellä oikeistolaispuolueita.
- Mut nythän kaikki yhdistää meidät niihin! Roistot! Varastitte meidän nimen!
- Eihän mitään digitaalista voi _varastaa_. Onhan teillä vielä se teidän vanha logo. Senkus vaan käytätte. Nyt vaan teidän logonne tuli yleishyödylliseen käyttöön. Tää on vaan meidän tulkinta siitä ja se on arvokasta kulttuuria. Mut nyt mun pitää lopetella, koska me ollaan perustamassa Tukholmaan The Piratebay -öljyhomoklubi. Siellä kuule saa puujalkaa persreikään niin että tuntuu!
- Rekisteröitte tämän vain vittuillaksenne!
- No...kyllä joo. Entäs sitten?
- ...
- Niin arvelinkin. Moikkadoi!

4 vastalausetta:

anna kirjoitti...

ihanaa. päivän naurut saatu :D

Anonyymi kirjoitti...

"Onhan teillä vielä se teidän vanha logo. Senkus vaan käytätte."

-aika naiivia

Tuomas kirjoitti...

Heippa Anonyymi! Mikä on naiivia?

- Tuo lause?
- Se, että saako Pirate Bay käyttää sitä logoaan enää vai ei?
- Joku muu, mikä?

Nokkelampi tekijänoikeusjuttuja seurannut on huomannut että Piraattipuolueiden ja vastaavien peruskommentti on yleisesti ottaen että mitään digitaalista ei voi varastaa, kun se jää kuitenkin omistajalleen.

Tässä on vähän tämmöinen joka toiselle kuoppaa -juttu.

T kirjoitti...

Jos Piraattipuolueessa on edes hiukan järkeviä ihmisiä, niin heillä on nyt edessään henkisen kasvun paikka.

Mutta koska pelkään että siellä on vain sellaisia henkilöitä, joiden mielestä "kaikki mitä mä haluan pitää olla ILMASTA!", uskon että tämä otetaan keljuiluna siitä, että he vaan ovat oikeammassa kuin muut.

Isot pisteet Sandryds Handelille muuten.