Pages

PS:n Niinistö: Jokaisen perussuomalaisen pitää sitoutua vastustamaan homoliittoja

27.9.13

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja vahvistaa puheenjohtaja Timo Soinin kannan tiukkaan ryhmäkuriin homoliittokysymyksessä.

Soini vaati MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa, että perussuomalaisten kansanedustajien pitää noudattaa puolueen kielteistä linjaa, kun aloite tasa-arvoisesta avioliittolaista tulee eduskunnan käsittelyyn.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Niinistö sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa, että jokaisen perussuomalaisen kansanedustajan pitää sitoutua vastustamaan homoliittoja.

– Mitä tähän homoliittolakiin tulee, niin jokainen perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaaksi ryhtynyt viime vaaleissa allekirjoitti tämän meidän vaaliohjelmamme, ettei tämä sen kummoisempi asia ole, he ovat hyväksyneet tämän.

Vieraana myös olleen kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan kansalaisaloitteesta äänestäminen on jokaisen kansanedustajan omantunnon kysymys. Hän kysyi Niinistöltä, oliko perussuomalaisten ehdokkaaksi haluavalla muuta vaihtoehtoa kuin allekirjoittaa puolueen kielteinen kanta homoliittoihin.

– Jos halusi ehdokkaaksi, niin se (vaaliohjelma) piti allekirjoittaa, Niinistö toteaa.

– Ei kuulosta reilulta, Orpo kommentoi.

– Se on rehellistä, Niinistö vastaa.

Niinistön mukaan homoliittokysymys nousee varmasti esille seuraavissa hallitusneuvotteluissa, mikäli asiaa ei saada tällä kertaa käsitellyksi. Se ei kuitenkaan ole tällä hetkellä perussuomalaisten kynnyskysymys.

– EU:n tukipakettipolitiikka on meille edelleen kynnyskysymys.

MTV3


- Hei sinä siellä!
- Minä?
- Juuri sinä! Oletko itsenäisesti ajatteleva?
- No olen!
- Oletko kyllästynyt vanhojen puolueiden mitäänsanomattomaan politiikkaan?
- Ehdottomasti!
- Haluatko todella muuttaa Suomea?
- No totta mooses! Millaista toimintaa teillä on?
- Emme hyväksy minkäänlaista epätasa-arvoa, syrjintää, tai muutakaan, mikä viittaa ihmisten eriarvoistamiseen sen missään muodossa. Meillä ei ole puoluekuria.
- Voi veljet! Mahtavaa!
- Liitytkö siis Perussuomalaisiin?
- Tottakai! Noilla myyntipuheilla lähden heti mukaan! Nimi paperiin...noin! Tuskin maltan odottaa, että pääsen aidosti muuttamaan Suomea ja laillistamaan avioliiton myös homoille!
- Ööh, tuota noin. Et sitten saa äänestää sen puolesta.
- Mitä? Mutta juurihan luit nettisivuiltanne minulle siitä, että saisin tehdä itsenäisiä päätöksiä...
- Joo, mutta meidän puolue on sitä mieltä, että hyi homot.
- Mutta...
- Saat päättää itsenäisesti just siten kuten haluat, kunhan päätät siten kuten me sanomme.

0 vastalausetta: