Pages

Hihna247 tulee taas ja nyt suomalaisten ostokset rullaavat maailman nähtäville

28.11.17

Lehdistötiedote 27.11.2017
S-Ryhmä
Ulkoministeriö

Ihmiset ympäri maailman pääsevät seuraamaan kassahihnalähetystä itsenäisyyspäivän aattona. S-ryhmä käynnistää Hihna247 goes global -kamerat Prisma Kaaresta tiistaina 5.12. klo 16.

Lähetys nähdään tuttuun tyyliin Prisman Facebook-kanavassa.

Livelähetys Prismasta toteutetaan nyt yhteistyössä Suomen ulkoministeriön kanssa. Hihna247 eli englanniksi #Checkout247 nähdään myös Suomen virallisella ThisisFINLAND -maakuvasivustolla, jonka Suomi-sisällöt tavoittavat vuosittain yli 62 miljoonaa ihmistä.

Tapahtuman näyttämönä on Helsingin Kannelmäessä sijaitsevan Prisma Kaaren kassahihna. Lähetyksen pääosissa nähdään asiakkaiden ostoksia. Kannelmäki, kassahihna ja suomalaisten ostokset rullaavat maailmankartalle. Lähetys alkaa 5.12. klo 16 ja jatkuu 12 tuntia.

Nyt mennään maailmalle

"Asiakkaamme ovat todella toivoneet Hihnasta toista tuotantokautta. Tässä se tulee ja 'goes global'", toteaa SOK Median julkaisujohtaja Anne Sassi-Leivonen.

"Hihna247 edustaa juuri sellaista arjen suomalaisuutta, josta haluamme viestiä maailmalle. Oli sitten kyse kouluista tai kaupassakäynnistä, suomalainen arki on maailman parasta, ja kansainvälisellä versiolla haluamme tehdä siitä tunnettua. Samalla tuotteiden jatkuvassa virrassa kassahihnalla on jotain meditatiivista ja arkisuudessaan hurmaavaa. Tällainen ”mindfulness” on maailmalla kovassa huudossa", sanoo ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman.

Hihna247 on slow-tv:ta puhtaimmillaan. Slow-tv:n juuret juontavat lennokkaalle 1960-luvulle. Taiteilija Andy Warhol toteutti yli 5 tunnin mittaisen elokuvan, jossa nähtiin runoilija John Giornon nukkuvan.

"Lähetykseen päätyvät vain halukkaiden ostokset – ohjelmaa kuvataan yhdeltä, selkeästi merkityltä kassahihnalta", sanoo Prisma Kaaren johtaja Ilkka Riiali.
Seuraa somessa – suomeksi tai englanniksi

Katsojat voivat osallistua lähetyksen keskusteluvirtaan sekä Prisman Facebookissa että ulkoministeriön ThisisFINLAND-Facebook-kanavalla (www.facebook.com/thisisfinlandFB/).

"Hihna247 näkyy kahdessa paikassa. Prisman Facebook-sivulla jutustellaan tälläkin kertaa suomeksi. ThisisFINLAND-Facebookissa sen sijaan suurin osa keskustelusta käytäneen englanniksi. Moni suomalainen varmasti toimii niin, että pitää molemmat ikkunat auki yhtaikaa", arvelee Anne Sassi-Leivonen.

Keskustelua voi seurata käyttämällä joko suomenkielistä hashtagia #hihna247 tai sen englanninkielistä vastinetta, #checkout247

Hihna247:n kumppanijoukossa on mukana myös Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, joka tuottaa lähetykseen kiinnostavia ja vähemmän tunnettuja faktoja suomalaisesta ruoasta.

Kuuntele Hihnaa radiosta

Radio Suomipop toteuttaa neljän tunnin mittaisen suoran erikoislähetyksen Hihna247:n tiimoilta. Suomipopilla on Prisma Kaaressa erikoistoimittaja, joka haastattelee hihna-asiakkaita ja lisäksi Hihna-studiossa keskustellaan ja kommentoidaan Hihnan jännittäviä ja värikkäitä tapahtumia. Radio Suomipopin Hihna 247 -lähetystä juontaa 5.12. Harri Moisio. Suora lähetys tulee ulos kello 18–22.

Valtioneuvosto


- Ja tervetuloa tänne Radio Suomipopille. Täällä on Hihna247-lähetystä kanssani juontamassa kanssani Jaajo--
- Hei, joku rasvainen vitsi tähän!
- Sekä joku pakollinen naishenkilö jonka pitää vaivaannuttavasti naureskella meidän jutuillemme.
- Mun nimi on--
- Sun nimi on et sillä ei ole mitään väliä. Aloitetaan! Hoho, siellä joku laittaa heti ekana kondomeja ja kurkkuja hihnalle!
- Kerroinko sen kerran kun laitoin omaan "kurkkuun"--
- SEIS! NYT JUMALAUTA SEIS!
- Hä?
- Siis anteeksi kun kysyn mutta mitä HELVETTIÄ täällä oikein tapahtuu? Missä vaiheessa meidän maasta tuli tälläinen pieruparodia? Siis oikeasti! Meidän myydyin artisti on räppäri, joka on kuin huumorileffaan kirjoitettu! Siis Lahest kotosi ja sitten on bling-bling. Sehän on hauskaa, sehän on huumoria!
- Tuota--
- Ja sitten meillä on olemassa maailman ankein osuuskauppa joka tekee yhteistyötä VALTIONEUVOSTON KANSSA kun samaan aikaan koko maa ei osaa miettiä mitään muuta koko hiton valtion syntymäpäivästä kuin sotaa ja sisua. Natsit marssii itsenäisyyspäivänä kaduilla. Valtiosihteerit matkustaa takakontissa ja ihmisten terveydenhuolto on yksityistämisen ja vallan pyhä liitto.
- Hei--
- Mitä on tapahtunut? Missä kohtaa saa alkaa nauraa? Missä vaiheessa käy ilmi että tää on kaikki vaan yksi vitsi? Milloin--*mmph*
- Lähetykseen tulee pieni tauko, kun käymme vaihtamassa pakollisen naishenkilön jonka pitää vaivaannuttavasti naureskella meidän jutuillemme. Hetkinen. Katselkaa sillä aikaa vaikka tuota kassahihnaa, joku näköjään laittoi sinne ison pakkauksen häkkikanan munia.
- Munia! Kerroinko sen kun laitoin omaan munaan...

0 vastalausetta: