Pages

Free Record Shop lopettaa Suomessa

11.6.07

"Hollantilainen levykauppa Free Record Shop lopettaa toimintansa Suomessa. Yhtiöllä on Suomeessa 13 myymälää ja 50 työntekijää. Asiasta kertoi Ylen talousuutiset.

Levykauppa on myynyt toimintansa pelejä valmistavalle EB Gamesille. Free Record Shopin 50 työntekijää siirtyy EB Gamesin palvelukseen.

Yhtiön toimitusjohtaja Nico Fox kertoi Taloussanomille toukokuun lopulla, että yhtiö ei aio missään tapauksessa luopua myymäläketjustaan, mutta että se aikoo muuttaa konseptiaan levymyynnin pudotuksen takia." (TS)


*ovi kilisee, kun asiakas astuu sisään*
- Päivää.
- Päivää.
- Onko tämä nyt se Free Record Shop.
- Onhan tämä.
- Onko teillä Billy Joelin Turnstiles-levyä?
- Ei ole.
- Onko teillä Public Enemyn Fear of a Black Planetia?
- Ei ole.
- Onko teillä Metallican Ride the Lightningia?
- Ei ole.
- Onko teillä Sibeliuksen Finlandiaa?
- Ei ole.
- No mitä teillä on?
- No, tuossa on kampanjalevyinä kaikkea mitä saatiin halvalla.
- Miksi saitte halvalla?
- Kun ei näitä oikein kukaan osta.
- *selaa levyjä* Ei tässä kyllä oikein oo mitään kiinnostavaa.
- Ei niin.
- No, poistunpa tästä levykauppaan.
- Poistukaa. Me laitetaan lappu luukulle, kun meidän levymyynti on pudonnut niin paljon. En tiedä kyllä yhtään mistä se johtuu.
- Mikä nimenne muuten on?
- En tiedä.

3 vastalausetta:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo keskustelu voisi hyvinkin olla käyty Freessä viimeisen kolmen vuoden aikana.

Tosin tuttavani, joka työskenteli yrityksessä, sanoi myymälöiden henkilökunnan käsittäneen oikein hyvin "uuden konseptin" mielettömyyden.

Tuotevalikoimat/palvelutaso ja kysyntä eivät kohdanneet lainkaan, vaan asiakaskato oli tosiasia. Siitä huolimatta päätöksiä tekevät veivät muutokset läpi sen asteisella fanaattisuudella, ettei siinä kuunneltu henkilökuntaa saati asiakkaita. Tämän vuoksi Mannerheimintien liikkeessäkin saattoi olla ns. luovuttamisen meininki.

Joten mikään yllätys myynnin romahtaminen oli tuskin kenellekään myymälässä työskentelevälle. Johto voikin olla eri asia, ketä lie siellä on sitten viime vuosina ollutkin.

Tuomas kirjoitti...

Itse asiassa keskustelu on lähes suoraan se, jonka kuulin kun kävin nappaamassa nopeasti Lasipalatsin Free Record Shopista Moulin Rougen soundtrackin kun treenattiin pianistin kanssa Come What May -kipaletta lähellä.

Jonkin verran kärjistystä, mutta eihän se muuten olisi fiktiivinen. Sitä saa mitä tilaa.

Anonyymi kirjoitti...

"meidän levymyynti on pudonnut niin paljon. En tiedä kyllä yhtään mistä se johtuu"

Tämä ylläoleva lausahdus taisi olla jopa käytössä Freen sisäisenä vitsinä.

Tosin viimeisen kahden vuoden aikana yrityksestä häipyi sen verran osaamista, että joku matalapalkkainen rahastaja on voinut lausua tuon kommentin aivan vakavissaankin.

Firman henkilöstöpolitiikka kun vaihtui samalla konseptin myötä. Riitti, kun jätti omat aivot narikkaan, työskenteli minimipalkalla ja toimi täsmälleen konseptiin kirjattujen ohjeitten mukaan. Erikoisliikkeeltä odotettu palvelutasohan siinä tietysti kärsi pahasti. "Vaativammat" vakioasiakkaat unohtuivat ja se vei pohjan koko toiminnalta.