Pages

Pukkilan kunta varasi määrärahan lottoamiseen

10.12.13

Pukkilan kunnanvaltuusto varasi maanantaina vuoden 2014 talousarvioon määrärahan lottoamiseen koko ensi vuoden ajalle.

Kunnan on tarkoituksena tehdä yhdeksän numeron järjestelmä lauantailottoa joka viikko koko vuoden ajan. Tarkoitukseen varattiin rahaa 1872 euroa.

Numerot valitsee yhdeksänjäseninen kunnanhallitus, ja ne julkaistaan kunnan nettisivuilla.

Aloitteen lottomäärärahasta teki kunnanhallituksen puheenjohtaja Jukka Lehtimäki (kesk). Se hyväksyttiin valtuustossa äänin 15–6. Kokoomus ja perussuomalaiset sekä yksi keskustan valtuutettu vastustivat, muut kannattivat.

Kuntalaiset pääsevät jännittämään lauantain lottoarvontaa ja antamaan omia ehdotuksiaan mahdollisten voittojen käytöstä ja kohteista. Voittojen kohdentamisesta päätetään saatujen ehdotusten perusteella myöhemmin.

Pukkila sijaitsee Uudellamaalla. Kunnassa on noin 2000 asukasta. Veroäyriä päätettiin muutama viikko sitten nostaa 22:een.

Pukkila on jo kerran aiemmin saanut eräänlaisen lottovoiton, Amerikan-kävijän Onni Nurmen vuosikymmeniä sitten kunnalle testamenttaamat Nokian osakkeet. Ne muistettiin 1990-luvulla, kun Nokian rakettimainen kurssinousu alkoi.

Osakkeiden myynnistä saaduilla rahoilla Pukkilan keskustaan on rakennettu muun muassa 12,5 miljoonan euron hyvinvointikeskus, jota käydään edelleen tutustumassa ulkomailta saakka.

HS


- Päivää.
- Päivää.
- Onko tämä sosiaalitoimisto?
- Onhan tämä. Mitäpä laitetaan?
- No meni työt ja kohta menee asunto. Tarttisi työtä tai apua.
- Katotaanpas mol.fistä...millaista koulutusta teillä on?
- No, olen terveydenhoitaja.
- Katsotaan...sori, ei ole terveydenhoitajan paikkaa. On osa-aikainen siivoojan paikka, puoli tuntia joka tiistai ja torstai.
- Eihän sillä elä!
- Ei niin. Pahoittelen.
- No voisinko saada vähän tukea samalla kun etsin uutta työtä?
- Kunnalla ei juuri nyt ole varaa. Mutta älkää toki huolestuko, lotossa on taas ensi lauantaina jättipotti! Se jos saadaan niin sitten saadaan teillekin vähän sukanvarteen.
- Lotto? Eikös ole todennäköisempää kuolla putoavan lentokoneen alle kuin voittaa lotossa?
- Hei, älkäähän nyt olko niin negatiivinen! Suomalainen voittaa aina!

0 vastalausetta: