Pages

Haastemies on tavoitellut SCC:n Ritaluomaa jo kaksi kuukautta

3.12.14

Hämeenlinna ei ole saanut purettua kiinteistökauppaa Sunny Car Centerin 16,3 hehtaarin tontista. Kannetta ei ole voitu käsitellä käräjäoikeudessa, koska haastetta ei ole saatu annettua tiedoksi toimitusjohtaja Markku Ritaluomalle.

Ritaluoma on myös Sunny Car Centerin ainoa päättäjä ja vastuuhenkilö. Hän on yhtiön ainoa hallituksen jäsen eikä yhtiön nimenkirjoitusoikeutta ole annettu kenellekään muulle.

Haastemiehet ovat kaksi kuukautta tavoitelleet Ritaluomaa. Seitsemän päivää -lehti tavoitti Ritaluoman aamulla 1. lokakuuta Helsingin-Vantaan lentokentältä, josta hän lähti Floridaan.

Kanta-Hämeen käräjäoikeudesta kanteen tiedoksianto on siirretty Espoon käräjäoikeuteen. Espoo on Ritaluoman kotikunta.

- Emme pysty tekemään mitään. Kävimme Ritaluoman kotiovella. Meille kerrottiin, että hän on ulkomailla ja palaa vuoden loppuun mennessä, Espoon käräjäoikeuden haastemies Arto Arima sanoo.

Muutenkin …tavoitellaan
Ritaluomaa tavoitellaan myös Sunny Car Centerin erääntyneistä laskuista, joita on jo ulosotossa sadoilla tuhansilla euroilla. Verotilitysten, eläkemaksujen ja sosiaaliturvamaksujen lisäksi haetaan maksua autotalon tontille pystytetystä pylonista.

Käräjäoikeuteen on myös tehty haastehakemuksia maksamattomista laskuista. Saataviaan perii muun muassa Sunny Car Centerin käyttämä hämeenlinnalainen asianajaja.

Ariman mukaan tiedoksiannot voitaisiin toimittaa Sunny Car Centerin Hämeenlinnan toimipaikkaan sijaistiedoksiantona. Haasteen ottaisi vastaan joku yhtiön työntekijä, koska sitä ei voida toimittaa nimenkirjoittajalle. Sijaistiedoksiantoa voidaan käyttää, jos henkilö välttelee haasteen vastaanottamista.

- Meillä on kuitenkin tieto, että henkilö on ulkomailla ja palaa. Sitä ei voida ajatella suoranaisena välttelynä, Arima kertoo.

Haaste voitaisiin toimittaa myös Yhdysvaltain viranomaisten kautta Ritaluomalle Floridaan. Ariman mukaan tällaisesta menettelystä tekee päätöksen ministeriö.

Jos vastaajaa ei tavoiteta, tiedoksianto voidaan tehdä julkaisemalla siitä kuulutus Virallisessa Lehdessä.

- Kuuluttaminen Virallisessa lehdessä on kantajan (Hämeenlinnan kaupungin) asia, Arima sanoo.

Hämeen Sanomat ei tiistaina tavoittanut Markku Ritaluomaa

Hämeen Sanomat


- Kop kop, Hämeenlinnan käräjäoikeus kokoontuu. Ensimmäinen asia asialistalla: onko haastemies jo saanut Markku Ritaluoman kiinni?
- Ei ole, herra puheenjohtaja.
- No oletteko koittaneet laittaa sähköpostia?
- Olemme, mutta kukaan ei vastaa siihen.
- Entä tekstiviestiä?
- Olemme, kukaan ei vastaa siihen.
- Facebookissa viestiä?
- Chat on pois päällä eikä seinälle voi kirjoittaa eikä yksityisviestejä hyväksytä.
- Oletteko soittaneet?
- Olemme! Ja sieltä vastataankin!
- Mistä puhelimeen vastataan?
- Floridasta.
- No eikös se sitten oo se Ritaluoma?
- Tavallaan...
- Tavallaan?
- No sieltä vastaa aina joku Ritaluoma, luulimme ensin että se on Markku Ritaluoma mut sit kun esittelimme itsemme ja asiamme kävikin ilmi, että kyseinen möreä-ääninen henkilö on kuulemma Rita Luoma, amerikkalaistunut televisiopersoona ja diiva joka esittää goottilaisia hahmoja elokuvissa taiteilijanimellä Sunny Garcenther.
- No hö. Tinder?
- Ei Rita Luoma käynyt tykkäämässä takaisin :/

1 vastalausetta:

Anonyymi kirjoitti...

Tuostapa tuli mieleen, Tämän Oululaisen erätukun "omistaja" vältteli vuosia 90-luvulla haastemiestä asumalla jollain kesämökillä ja häipyen maisemista aina