Pages

Pohjoisessa pyryttää lunta – etelässä lauhtuu

2.12.14

Suomen yli liikkuu lähipäivien aikana useampi säärintama itään. Pohjois-Suomeen on tiedossa reippaasti lisää lunta, etelässä sää on pääosin poutaista ja ajoittain myös aurinkoista.

Lapissa lumisade yleistyy lännestä alkaen tiistaiaamuna. Lunta voi kertyä Koillismaalla sekä osassa Lappia yli 10 cm, paikoin jopa 15 cm. Maan eteläosassa sää pysyttelee poutaisena ja myös maan keskiosassa sademäärät jäävät hyvin vähäisiksi. Koko maassa sää lauhtuu ja tuulet voimistuvat.

Sateet väistyvät keskiviikkoaamuun mennessä itään ja itse keskiviikkopäivä on poutainen lähes koko maassa. Monin paikoin aurinkokin pääsee paistamaan, erityisesti maan eteläosissa. Illalla Lappiin saapuu lännestä uusi lumisadealue ja yöllä sateita tulee suuressa osassa maata, etelässä ja maan keskiosissa sateet ovat räntää tai vettä.

Torstaiksi sateet ovat jo väistyneet itään ja päivä on jälleen pääosin poutainen ja pilvipeite voi jälleen rakoilla eri puolilla maata.

Yle


- Jee! Eduskunta puoltaa lakiesitystä! Mahtavaa!
- Voi voi, nyt käy Suomen huonosti.
- Miten niin? Hyvin kävi!
- Herra laskee tulta ja tulikiveä maan päälle kuten Sodomassa ja Gomorrassa. Minä sanon. Odottakaapa vain. Luoja meitä varjelkoon.

0 vastalausetta: