Pages

Sipilä piposta: Se oli suojavaruste

16.11.16

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö hermostui pääministeri Juha Sipilän tyyliin. Sipilä esiintyi maanantaina Terrafamen mainospipo päässä.

Oppositiopuolue vihreät hyökkäsi tänään hallitusta vastaan arvostelemalla kannattamattoman ja ympäristön turmelleen kaivosyhtiö Terrafamen – entisen Talvivaaran kaivoksen – tukemista.

– Minusta ei ole Suomen pääministerin arvovallalle sopivaa, että Terrafamen mainospipo päässä mainostetaan edelleen raskaasti tappiollista kaivosta, vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoi.

Hallitus taas väittää kaivoksen toimivan nyt ympäristöä kuormittamatta. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei myöskään näe ongelmaa siinä, että esiintyi Terrafamen pipossa.

– Talvivaaran alueella ollaan Talvivaaran suojavaatetuksessa, Sipilä sanoi tiistaina Yle Uutisille.

Yle


*introtunnari*
- Oikein mukavaa lauantaiaamua täältä meidänkin puolestamme. Minä olen ohjelman juontaja Jorma Piisinen ja tämä on uusi televisiosarjamme Koti turvalliseksi, jossa me käymme läpi erilaisia suojavarusteita ja turvavälineitä, joita kotona voidaan tarvita. Myöhemmin ohjelmassamme käydään hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen kanssa katsomassa autoon sopivia turvakaukaloita ja tietysti meillä on myös Samin, Jaajon ja Akun Turvaruutu, jossa tänään tutkitaan hauskalla tavalla palohälyttimiä. Aivan ensiksi kuitenkin meillä on täällä vieraanamme pääministeri Juha Sipilä, joka on tullut kertomaan meille omista suojavarusteistaan. Tervetuloa ohjelmaan, pääministeri Sipilä.
- Kiitos. Mukava olla täällä.
- Sinulla onkin täällä pöydällä aikamoinen määrä kaikenlaisia turva- ja suojavarusteita. Mehän voisimme nyt käydä näitä lävitse. Mikäs tämä tässä ensimmäisenä on?
- No se on tällainen hopeanharmaa Bellin pyöräilykypärä. Tämä on tärkeä etenkin pitkillä pyöräreissuilla, mutta tämä on myös tarpeeksi kevyt, ettei se sekoita tukkaa, kun polkaisen kohti eduskuntaa. Pyöräily on muutenkin oikein hyvä ja terveellinen harrastus.
- Heh, se on kyllä totta! Ja tiedoksi kotiin, että meillä on tässä kevään aikana tulossa myös pyörävertailu, jossa tosiaan käymme läpi kevään uutuuspolkupyörät nimenomaan turvallisuusaspektista katsoen. Mutta jatketaanpa eteenpäin. Tässä on näköjään sitten seuraavaksi pöydällä Terrafamen pipo.
- Kyllä. Pipo on tärkeä suojavaruste, jos on vaikka ulkona kylmässä. Se on lisäksi sellainen hyvä turvavaruste, että jos vaikka päättää tarjota Terrafamelle sata miljoonaa euroa lisätukea eikä lakkautakaan Talvivaaraa kuten on luvannut, niin silloin ihmiset keskittyvät mukavasti tähän pipoon ja että onpas se pääministeri röyhkeä eivätkä muista, että tässä ollaan ajamassa luontoa tuhoavaa politiikkaa. Pipo on todella miellyttävää materiaalia ja parasta siinä on se, että se on ihan ilmainen, mitä nyt tulee vähän poliittisia velvoitteita.
- Sepä kuulostaa mukavalta! Mikäs tämä seuraava suojavaruste on?
- No se on vakuutuskuori. Sillä voi kivasti suojata omaisuutensa talteen verottajalta sillä aikaa kun tekee maahan muutoksia, jotka mahdollistavat, että veronkierto helpottuu.
- Näin on! Ja niille katsojille tiedoksi, jotka nyt suuttuvat ja valittavat siitä, että pääministeri tässä televisio-ohjelmassa ihan suoraan kertoo helpottavansa veronkiertoa, niin kyllähän tekin Tallinnasta olette joskus lonkeroa hakeneet, eli turha on siitä valittaa! Meillä on nyt sitten tässä vielä yksi suojavaruste. Mikäs tämä on?
- No tämä on perussuomalaisten hallitusyhteistyö. Eli siinä vaiheessa kun näyttää siltä, että äänestäjiltä alkaa tulla liikaa lokaa niskaan, niin sitten minä pirautan tuolle Soinin Timolle ja pyydän, että joku heidän puolueestaan tekisi jotain todella tyhmää, kuten valittaisi räjähtelevistä lepakoista, haukkuisi lapsia rasistisesti pääsiäisenä tai erotuttaisi hampurilaisravintolan työntekijän vain yhden Twitter-viestin takia. Sitten ihmiset alkavat mouhottaa näistä asioista ja minä saan olla vapaasti ihmisperse!
- Se on melkoinen suojavaruste se! Kiitos, pääministeri Juha Sipilä! Me lähdemme mainoskatkolle, mutta muistakaa sillä aikaa osallistua viikkoarvontaamme, jossa tällä kertaa arvotaan sammutuspeite! Moi hetkeksi!

0 vastalausetta: