Pages

Terrafamen kaivoksen alasajo ei ole enää vaihtoehto – Sipilä: "Sotkamossa on tehty ihme"

14.11.16

Sotkamon Talvivaaran entisen kaivoksen alasajo ei ole enää vaihtoehto, sanoo Terrafamessa vieraillut Juha Sipilä. Luotto ulkopuolisen rahoituksen löytymiseen on kova.

Pääministeri Juha Sipilän ilme oli tyytyväinen, kun hän palasi maanantaina Terrafamen kaivoskierrokselta.

– Sotkamossa on tehty ihme, Sipilä totesi saapuessaan median eteen.

Sipilän mukaan kaivoksella on menty vuodessa huomattavasti eteenpäin siitä, mikä kaivoksen tilanne oli vielä hallitusneuvottelujen aikana, kun Talvivaarasta saapui mustia kirjekuoria.

– Silloin kun teimme ensimmäisiä päätöksiä, meillä oli ympäristöriski, prosessiriski ja taloudellinen riski yhtä aikaa päällä. Se oli hyvin hankala päätöksentekotilanne, mutta onneksi silloin luotettiin, että tästä saadaan vielä ongelmat ratkaistua. Nyt ympäristöriski näyttää olevan hyvin hallinnassa ja samoiten prosessi, Sipilä sanoi.

Sipilän vierailu liittyi Terrafamen viime viikolla saamaan lisärahoitukseen, joka tuo yhtiölle lisäaikaa rahoitusneuvotteluihin sekä kassavirran kohentamiseen. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi esitystä, jonka mukaan vuoden 2017 talousarvioesitystä täydennetään 100 miljoonan euron lisäpääomituksella Terrafamelle.

Sipilän mukaan talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätös oli yksimielinen.

– Käytiin hyvin tarkkaan läpi, että mikä täällä on tilanne, mutta yksimielinen päätös tehtiin, Sipilä totesi.

Huono diili ei ole vaihtoehto

Enää haasteena on saada kuntoon yhtiön kassavirta, sillä valtio ei enää halua olla ainoa maksumies. Talouden positiivinen kehitys on myös edellytys uuden ulkopuolisen toimijan löytymiselle.

Sen suhteen Sipilä on kuitenkin luottavainen.

– Meillä on syy luottaa siihen, että yhtiön kassavirta tulee positiiviseksi siinä aikataulussa kun meille on kerrottu.Pääministeri Juha Sipilä tapasi maanantaina myös Terrafamen johtoa. Terrafamen hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratialla on selkeä päämäärä: Kaivosyhtiön kassavirta kääntyy positiivisen puolelle vuoden 2018 alussa.

– Jos metallien hinnat pysyvät nykytasolla, niin ehkä se aikaistuu muutamalla kuukaudella, mutta suunnitelmien mukaan siis mennään, Ratia sanoi.

Yle


- Juha…mikä on?
- …
- Juha, sähän hikoilet ihan. Ja miksi sä rapistelet niitä Talvivaara-papereita?
- Tota…nyt on kuule semmoinen juttu että…muistatko silloin kun rupesin pelaamaan sitä nettipokeria?
- Joo. Sähän pelasit sitä niin paljon, että sitten lopulta otit toisen lainan pankista, kun yritit voittaa takaisin ne rahat, jotka silloin aikanaan hävisit. Kun olit aivan kusessa sen homman kanssa. Kun meni talon omistuskirjat ja kaikki. Onneksi voitit sitten lopulta ne rahat takaisin.
- Niin. No. Tämä ei nyt ole täysin erilainen tilanne.
- Juha, ethän sinä vain ole laittanut lisää rahaa Talvivaaralle?
- …
- Juha, ethän.
- …
- Juha saatana.

1 vastalausetta:

Anonyymi kirjoitti...

You can take pleasure in betting in your favorite sports activities out of your mobile or desktop gadgets, provided you’re with a regulated and safe provider. Supreme Court case Murphy v. NCAA, there's be} nothing stopping individual states from passing laws to legalize sports activities betting. In other phrases, it’s as much as} the states whether they want to have sports activities betting at their land-based gaming facilities, on-line, or not at all. The U.S. sports activities betting trade is in a continuing state of flux. Hardly a month goes by with out new laws being proposed, an lively 바카라 사이트 invoice being passed, or an operator launching a reside sportsbook or on-line sports activities betting website.