Pages

Kauppojen katteet nousussa

5.6.06

"Suomalaisten kauppojen saama kate on neljänneksi suurin Euroopassa. Esim. maidon hinnasta neljännes jää kauppaan, kun Saksassa katteen osuus on 12 prosenttia. Kaupat ovat nostaneet katteita korottamalla kuluttajahintoja, vaikka tuotteiden tukkuhinnat eivät ole nousseet. Valtionvarainministeriö on tyytymätön tilanteeseen ja arvostelee etenkin suuria kauppaketjuja siitä, että niiden välillä ei ole todellista kilpailua." (YLE)


*ringaling*
- Haloo, Veijo Kesko.
- Se on Valtionvarainministeri täällä terve.
- Terve, terve. Mites se Kabanossi maistui?
- Ihan hyvin. Vaimo tykkäsi lampaastakin.
- No mä ajattelinkin. Kuules, mites ois tuossa viikonloppuna pikku töyssyt calvadosia meikäläisen purjeveneellä? Sain just alihankintana sen puhdistetettua ja kuuleman mukaan tuolla merellä vois olla ihan lämpöisiä ilmoja.
- Kuulostaa ihan mainiolta. Mikä ettei. Mutta kuules Veijo, soittelen tässä nyt vähän työasioillakin.
- Jaa, mitenkäs?
- No tuosta teidän katteesta. Kun Saksassa ruokakauppojen katteen osuus on vaan kaksitoista prosenttia, niin Suomessa se on kakskytviis. Että ettekös te rohmua vähän liikaa päältä?
- No sun tarttee ymmärtää, Valtionvarainministeri! Pakko on ihmisen saada työstään palkka. Ymmärrän hyvin, että Saksassa voi pitää katteet alhaisina, mutta kun Suomessa se tilanne on vähän eri!
- Ai miten niin?
- No täällä ruoka on ihan saatanan kallista!
- Oot kyllä oikeassa, Veijo. Mitenkäs, tuonko Grey Goosea sitten viikonloppuna?
- Tuo vaan.

0 vastalausetta: