Pages

Yle lopettaa YleQ:n ja YLE24:n

6.6.06

"Yleisradio on ilmoittanut lopettavansa YleQ-radiokanavan ja digitv:n uutiskanavan YLE24:n. Sen sijaan digitv:ssä aloittaa uusi muun muassa tapahtumiin ja populaarikulttuuriin keskittyvä YLE Extra. Ylen hallintoneuvosto päätti tiistaina pitämässään kokouksessa tarkentaa yhtiön kanavarakennetta ja profiileja sekä uusia palveluita meneillään olevan strategiauudistuksen mukaisesti.
Yhtiö lopettaa kokeiluna toimineen digitaalisen radiopalvelu YleQ:n viimeistään tämän vuoden lopussa. "Luovumme YleQ:sta, joka on kilpailluin alueemme. Teemme tilaa kaupalliselle kilpailulle", sanoi Ylen hallituksen puheenjohtaja Hannu Olkinuora Ylen uutisissa." (HS)- No niin, onko hallitus paikalla?
- Kyllä on, herra Jungner.
- Mitenkäs digitv-visiot?
- Herra Jungner, tutkimustemme mukaan emme voi pakottaa lailliseseti täyssiirtymää ennen vuotta 2008.
- No lakkauttakaa sitten ohjelmia, etteivät ihmiset katso. Siirtäkää lätkän MM digikanaville. Ja euroviisut!
- Tämä selvä. Seuraavaksi listalla on radiouudistus...
- Niin, tutkitaanpas sitten tätä tapaus YleQ:ta. Taitaa olla outo lintu meidän kanaviemme joukossa.
- Kyllä, herra Jungner. Käsittääksemme ohjelmistossa on musiikin erikoisohjelmia, joissa juontaja ei soita soittolistoilta vaan valitsee itse soittamansa tavaran ja myös pohjustaa kappaleita mielenkiintoisesti.
- Myykö se?
- Kysymys lienee turha, herra Jungner. Olemmehan sentään julkinen palvelu, pyrkimyksenämme luoda tarjontaa, joka kasvattaa ja rikastaa kulttuuripotentiaalia ja laajentaa kuuntelijoiden musiikillista skaalaa.
- Helvetti mitä soopaa! Tehän puhutte kuin sen Radio Helsingin tyypit. Sanokaa mitä sanotte, mutta soittolistaradio on se mitä tarvitaan! Siinä voi sentään täyttää Teostolaputkin puoli vuotta etukäteen!
- Herra Jungner, en usko, että meidän pitäisi lähteä kilvoittelemaan Radio Novan ja vastaavien kanssa...
- Miksei! Nehän ovat kuuntelijamäärissä mitattuna suosituimpia! Minähän pidän huolta, että vaikka jokaisesta kanavastamme tulee kasvoton novaklooni, jos sillä saamme jokaisen Pihtiputaan mummon kääntämään radionsa meidän puolellemme! Enkä puhu nyt mistään paskoista monoradioista, ei! Minä sanon että myymme jokaiselle tossunkuluttajalle ja paskakuskille digiradiot! Helevettiäkö me seisotamme kalliita radiotoimittajia palkkalistoilla, saammehan me tänne käden käänteessä ilmaiseksi joka helevetin mediakoulusta toimittajaharjoittelijoita änkyttämään hyvää meininkiä! Talouskuuri alkoi nyt, perkele! Kirjoitetaan teeseiksi, että Mambaa pitää soittaa kerran tunnissa ja jokainen radioääni opettelee Salovaara-murteen!
- Niin, mutta kulttuuri...
- Kulttuuri schmulttuuri! Jos suomalainen kansa vaatii makkaraa ja tuulipukuja, sitä me heille tarjoamme! Työntäkää kontrapunktit perseeseenne, minä lähden lounaalle!

1 vastalausetta:

Anonyymi kirjoitti...

It's not funny because it's true!