Pages

Toinenkin pappi tunnustanut homoliittosiunauksen

26.1.07

"Pastori Leena Huovisesta on tehty kantelu Helsingin tuomiokapituliin, koska hän on siunannut samaa sukupuolta olevien henkilöiden parisuhteen. Huovinen ei ole kuitenkaan ainoa pappi, joka näin on tehnyt.

IS uutisoi 9.11.2005 kirkossa herättäneen kohua, kun Huovisen lisäksi myös rovasti, perheneuvoja Matti J. Kuronen kertoi siunanneensa homoparin liiton.

- Minun käsitykseni mukaan teemme siinä normaalia papin työtä, Kuronen sanoi tuolloin IS:lle.

Pastorit poikkesivat kirkon virallisesta linjasta, jonka mukaan parisuhteensa rekisteröineiden homoseksuaalien liittoja ei toistaiseksi siunata.

Kirkko järjesti viime viikolla Helsingissä parisuhdelakiseminaarin, jossa käsiteltiin homosuhteita eri näkökulmista.

- Seminaarissa on koottu yhteen aineksia, joiden pohjalta kirkko voi tarvittaessa tehdä uusia päätöksiä, arkkipiispa Jukka Paarma totesi." (IS)


- Menit sitten siunaamaan homoja.

- Niin menin.

- Miksi menit siunaamaan homoja?

- Miten niin miksi?

- Miksi menit siunaamaan homoja?!

- No, hommahan lähti siitä liikkeelle, että kaksi toisiinsa rakastunutta miestä halusivat tuoda ilmi rakkautensa Jumalan edessä. He uskoivat, että Jumalan ylitsevuotava rakkaus kestäisi ja he voisivat uskossa palvella Herraa ja rakastaa toisiaan, sillä totisesti olisivat he paitsi rakkaimpiaan, myös veljensä vartijoita. He uskoivat, että Vanhan Testamentin teksteissä on paljon aikaan sidottua ajattelua ja että nykypäivänä heidät ehkä voitaisiin hyväksyä sellaisena kuin he ovat.

- Väärin!

- Häh?

- Siunaamisen pointti on Jeesuksen rakkaus! Ja Jeesus rakastaa valkoihoista heteroa! Ei mitään ihme homopedofiilejä!

- En usko että kyseessä on pedofilia, he ovat molemmat täysi-ikäisiä...

- Homot ovat pedofiilejä! Ja eläimiinsekaantujia! He joutuvat helvettiin! Aina! Ikuisesti! Koska he eivät hyväksy Kristuksen ehdotonta rakkautta ihmiseen, jonka ehtona on heterous! Tästä tulee linnaa!

- Taidatte olla vähän konservatiivinen näkemyksissänne, herra.

- Vai että natsiksi haukutte! Olisin odottanut ehkä vähän enemmän avomielisyyttä teiltä!

0 vastalausetta: