Pages

Korkea virkamies vahvistaa lehdelle: Nokian lähdöllä uhkailtiin

24.2.09

"Alivaltiosihteeri Markku Wallin vahvistaa Helsingin Sanomille, että Nokian lähdöllä Suomesta uhattiin, kun kiisteltyä lakiesitystä sähköisen viestinnän tietosuojasta pantiin alulle.

Wallin keskusteli Elinkeinoelämän keskusliiton edustajan kanssa siitä, mihin lakiin työnantajan mahdollisuus valvoa sähköpostien tunnistetietoja pitäisi kirjata.

Wallin olisi halunnut, että laki valmistellaan työministeriön johtamassa työryhmässä, ja että asia olisi käsitelty osana lakia yksityisyyden suojasta työelämästä.

- Keskusliiton taholta todettiin yksiselitteisesti, että säännökset pitää valmistella liikenne- ja viestintäministeriössä. Tässä samassa yhteydessä lain tarvetta ja säätämisen suurta kiirettä perusteltiin sillä, että Nokia lähtee Suomesta, jollei lakia saada aikaiseksi, Wallin kertoo Helsingin Sanomille." (IL)


- Tervetuloa haastatteluun, Olli-Pekka Kallasvuo.
- Kiitos, Tuomas.
- Puhutaanpa vähän Lex Nokiasta.
- Puhutaan vaan.
- Pitääkö paikkansa, että laitoitte Elikeinoelämän keskus liiton painostamaan liikenne- ja viestintäministeriötä käsittelemään lakia, jotta voisitte tutkia työnantajienne sähköpostitunnisteita?
- Kyllä vain.
- Miksi?
- Miten niin miksi?
- Että miksi helvetissä. Eihän sellaisesta laista ole mitään hyötyä. Oikea teollisuusvakooja tuskin lähettelee omasta työsähköpostistaan mitään arveluttavaa materiaalia arveluttaviin osoitteisiin. Idioottikin tajuaa että siitä voi jäädä kiinni.
- Eihän tuosta siinä olekaan kysymys.
- Anteeksi?
- Niin. Lex Nokia on alunperin vain sikariportaan vittuilua alemmille.
- Eli siis aloititte suuren maastapoistumisuhkailun ja lakien kanssa pelleilyn vain...vittuillaksenne?
- Ei aivan noinkaan. Tämänkokoista firmaa pyörittää paljon halvemmalla muualla. Piti vain katsoa että nöyrtyykö valtio idioottimaisimpiinkin lakiehdotuksiin.
- Jos ei?
- No sitten meillä olisi ihan legitiimi syy lähteä Suomesta. Että mitäs ette tehneet niin kuin sanoimme!
- Jos kyllä?
- No sitten me alamme ensi viikolla vaatia että aina torstaisin koko kansa pukeutuu delfiineiksi, tai Nokia lähtee Suomesta.
- Jumalauta.
- And then some.

1 vastalausetta:

Tuomas kirjoitti...

Elikeinoelämän keskus liitto.

Mitä helvettiä.