Pages

Lehti: Lilius saa potkut

6.4.09

"Tiistaina komennon Fortumissa ottaa uusi hallitus, joka päättää myös toimitusjohtajasta. Palkkiokohu oli liikaa Fortumille, jonka maineella on merkitystä asiakkaista kilpaillessa.

Miljoonapalkkioiden kasvoksi muodostunut Lilius ei sovi myöskään Matti Vanhasen hallituksen kuvioihin kun yhteiskunnallinen ilmapiiri ei talouskurimuksessa hyväksy jättipalkkioita.

Viimeinen niitti potkuille oli torstaina pidetty tunteellinen tiedotustilaisuus, jossa Lilius arvosteli Fortumin valtio-omistajaa ja poliitikkoja. IS:n asiantuntijalähteiden mukaan Liliuksen purkaus ylitti kaikki bisnesmaailman sovinnaisuuden rajat. Kaikki tämä tekee mahdottomaksi Liliuksen jatkamisen toimitusjohtajana joulukuiseen eläkkeelle astumiseen saakka.

Ennenaikainen lähtö Fortumista tietää Liliukselle muhkeaa eropottia. Fortumin vuosikertomuksen mukaan toimitusjohtaja saa irtisanottuna 24:n kuukauden palkan erorahana. Liliuksen tapauksessa summa olisi noin 1,7 miljoonaa euroa.

Valtion omistajaohjauksesta vastaaja Jyri Häkämies ei ota asiaan kantaa vaan toteaa, että mahdollisesta irtisanomisesta päättää Fortumin hallitus." (IL)


- Hei, meitsi lähtee nyt vetään!
- Ookko varma? Saat vaan 50 donaa kuussa tästedes.
- Uijjuma. Ehän mä sillä pärjää.
- Mä ajattelinkin.
- Joo, odotas, kiskaisen pienen tiedotustilaisuuden tähän. Hei valtio! Haista vittu!
- No nyt menit kyllä kaikkien bisnesmaailman sovinnaisuuksien yli! Lähe meneen niin kuin suunnittelitkin mutta ota kahen vuoden palkka mennessäs!
- Kiitti!

0 vastalausetta: