Pages

Ilokaasun mainostaminen krapulattomuudella oli liikaa

28.6.13

Ilokaasun käyttöön saattaa liittyä tukehtumisvaara, minkä vuoksi sen markkinointi on erityisen paheksuttavaa, katsoo Mainonnan eettinen neuvosto.

Mainonnan eettinen neuvosto pitää ilokaasun väärinkäyttöön kannustavaa mainosta moitittavana. Neuvosto katsoi, että verkkolehden nettisivuilla julkaistu "Ilokaasukauppa Laillinen päihde - Ei krapulaa" -mainos ei noudattanut markkinoinnin hyviä tapoja, koska ilokaasun käyttöön saattaa liittyä tukehtumisvaara.

Krapulan välttämisellä ilokaasua mainostanut yritys on puolustautunut sanomalla, että mainoskampanjasta oli vastuussa erillinen toimija, eikä yritys voinut tarkastaa mainosten sisältöä etukäteen. Yrityksen mukaan mainos oli myös sen antamien ohjeiden vastainen.

- Mainostoimiston, julkaisijan ja muiden markkinoinnin alalla toimivien tulee noudattaa samoja sääntöjä. Niiden vastaista menettelyä ei voi perustella sillä, että markkinoinnin sisältö on ollut kokonaan tai osittain muiden laatima, toteaa Mainonnan eettisen neuvoston pääsihteeri Paula Paloranta.

Mainonnan eettinen neuvosto on Keskuskauppakamarin yhteydessä toimiva elin, joka antaa lausuntoja siitä, ovatko mainokset laillisia, rehellisiä ja totuudenmukaisia. Neuvosto soveltaa päätöksissään Kansainvälisen kauppakamarin ICC:n markkinointisääntöjä.

Yle


- Ei.
- Mutta miksei?
- Ette te nyt tosiaankaan voi mainostaa sitä noin.
- No mutta siitä ei tule krapulaa! Ja se on ihan laillinen!
- Ei. Tuo mainos on hyvien tapojen vastainen.
- Mutta...
- Sitä paitsi sen käyttöön liittyy tukehtumisvaara. Yli 2800 ihmistä kuolee joka vuosi. Nämä asiat on otettava vakavasti.
- Mutta...
- Ei. Valitan, mutta Hesburgerin XXL-kerroshampurilaista ei saa mainostaa. Keskustelu on päättynyt.

0 vastalausetta: