Pages

Murhasta syytetyt syyttävät hätäkeskusta uhrin kuolemasta

2.7.13

Kahdelle vähän yli kolmikymppiselle joensuulaismiehelle luettiin tänään syyte murhasta Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Kihlakunnansyyttäjä Tuomo Laaninen vaatii molemmille miehille elinkautista vankeusrangaistusta.

Syyttäjä katsoo molempien syyllistyneen 32-vuotiaan joensuulaisen tuttavansa surmaamiseen viime maaliskuussa Joensuun Noljakassa. Surmatyö tehtiin yksityisasunnossa luvattomalla ampuma-aseella ja surman jälkeen uhri löydettiin Kaislarannantien yhden rivitalon parkkipaikalta.

Syytetyt kiistävät murhasyytteen ja pitävät surmatyötä vahingonlaukauksena, eivätkä siis edes tappona.

- Uhrin henki olisi ollut pelastettavissa, jos hätäkeskus olisi lähettänyt ambulanssin heti paikalle ja siksi uhrin kuolema johtuu hätäkeskuksen väärästä menettelystä, eikä rintaan katkaistulla pienoiskiväärillä ammutusta laukauksesta, selitti ampujan puolustus oikeudessa.

Aluksi poliisi epäili, että Noljakan murha ja viime uutena vuotena Joensuussa tapahtunut ns. konepistoolimurha liittyisivät toisiinsa, koska teosta nyt jo elinkautiseen tuomittu mies ja Noljakan murhan uhri olivat molemmat taustaltaan Joensuun skinejä.

Tutkinnan edetessä kävi ilmi, että Noljakan surmatyön epäiltynä motiivina oli pikemminkin uhrin ja tekijöiden välinen henkilökohtainen riita.

Sekä nyt murhasta syytetyillä että heidän uhrillaan on aiempaa väkivaltarikostaustaa.

Murhatutkinnan yhteydessä kävi myös ilmi, että asunnossa, jossa henkirikos tapahtui, kasvatettiin myös kannabiskasveja.

IL


- Saanko kutsua seuraavan todistajan?
- No voi helvetti.
- Saanko vai enkö?!
- No hyvä on. Puolustus voi kutsua seuraavan todistajansa. Olkaa hyvä, asianajaja Lignell.
- Kiitän. Kutsun Joensuun Kiinteistömaailman edustajan Tuija-Britt Stenqvist-Ahosen todistamaan.
- Se olen minä. Mihin saavun?
- Ihan tuonne eteen istumaan. Ja sitten vala. Lukekaa siitä lapusta.
- Minä lupaan ja vakuutan kunniani ja omatuntoni kautta, että minä todistan ja kerron kaiken totuuden tässä asiassa siitä mitään salaamatta tai siihen mitään lisäämättä taikka sitä muuttamatta.
- Kiitos. Rouva Stenqvist-Ahonen!
- Niin?
- Onko totta, että te 12.5.2009 välititte asunnon Joensuun Noljakassa rikoksen uhrille?
- Tämä on totta.
- Onko totta, että mikäli te, Tuija-Britt Stenqvist-Ahonen, ette olisi välittänyt asuntoa Joensuun Noljakassa rikoksen uhrille, häntä EI oltaisi voitu surmata kyseisessä asunnossa?
- Mitä--no ei, mut--
- Arvoisa tuomari! Todistajanlausunto selkeästi osoittaa, että Tuija-Britt Stenqvist-Ahonen on välittänyt surmapaikan rikoksen uhrille täysissä sielun ja ruumiin voimissa ja näin ollen Tuija-Britt Stenqvist-Ahonen on syypää uhrin menehtymiseen. Näin ollen päämieheni ovat syyttömiä.
- Ei tämä kuule mene vieläkään läpi, Lignell.
- No perhana. Kutsun todistajan aitioon rikoksen uhrin ex-tyttöystävän Jessica Vientosen. Eikö olekin niin, että jos olisitte muuttanut uhrin kanssa joskus Loimaalle, tätäkään rikosta ei olisi tapahtunut?

0 vastalausetta: