Pages

Kirja: Toimittajien virheet maksoivat satoja miljoonia Talvivaaralle

26.11.14

Tänään julkistettu kirja arvostelee voimakkaasti osaa kaivosyhtiö Talvivaarasta kirjoittaneista toimittajista virheellisestä ja asenteellisesta uutisoinnista.

Talvivaaralta on jäänyt kielteisen kirjoittelun takia "satojen miljoonien eurojen" sijoitukset saamatta, vapaa toimittaja ja tietokirjailija Marko Erola kirjoittaa mediayhtiö Talentumin kustantamassa kirjassa Kirottu kaivos.

– Sadat miljoonat ovat jääneet saamatta, kun rahoittajat ovat sanoneet, ettei sinänsä kiinnostavaan Talvivaaraan voi sijoittaa sen huonon maineen takia, kirjassa kirjoitetaan siteeraten Talvivaaran talousjohtajaa Saila Miettinen-Lähdettä.

Erola arvostelee hyvin mediakriittisessä kirjassaan Talvivaarasta uutisoineiden yksittäisten toimittajien tekstejä ja jopa yksittäisten haastateltavien kommentteja. Kirja on lähestymistavaltaan poikkeuksellinen, koska yleensä mediakritiikki kohdistuu koko mediaan, eikä henkilöi toimittajia.

Erola kirjoittaa päättäneensä tehdä kirjan, koska hänen mukaansa media on kertonut Talvivaaran tarinan väärin ja osa toimittajista on kirjoittanut yhtiöstä suhteuttamatta ja usein tarkoituksenhakuisesti.

...

Taloussanomat


*ringaling*
- Kustannusosakeyhtiö Talentum, kuinka voin auttaa?
- Päivää. Saako teiltä semmoisia satukirjoja, joihin voi tilata päähenkilön nimen?
- Kyllä! Eli siis tämä henkilökohtainen satukirja painetaan räätälöitynä ajattelemallesi lapselle. Ikimuistoisessa sadussaan hän pääsee seikkailemaan, ratkomaan ongelmia ja vaikuttamaan tapahtumien kulkuun, sekä olemaan tarinan rohkea sankari.
- Miten se toimii?
- Satuun sijoitetaan lapsen nimi, ikä, kotipaikka ja hänen 2-3 rakkainta ystäväänsä.
- Kuulostaa hyvältä! Eli siis lapsen nimi on Pekka Perä, ikä 50 vuotta, kotipaikka Talvivaara, 2-3 rakasta ystävää ovat ilkeä toimittaja Juha Kauppinen, talousjohtaja Saila Miettinen-Lähde ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö.
- Se onnistuu! Ja mikä tilaajan nimi oli?
- Marko Erola. Korjaan, toimittaja Marko Erola.
- Kirja toimitetaan pian.
- Kiitos!
- Kiitos!

1 vastalausetta:

Anonyymi kirjoitti...

Sinänsä onha siellä huonosti asioita tehty, mutta kuitenki mietityttää, että miksi jotakin korppikotkarahastoa kiinostaa nyt talvivaara ?
Ainak i se kuulemma että ympäristöongelmat loppuu heti, kun joku ulkomainen kaivosyhtiö tulee ja ostaa paikan ? ..

-jpt-