Pages

Immonen: Kantasuomalaisiin kohdistuu entistä enemmän vihapuhetta, rasismia ja väkivaltaa

24.3.16

– Olen huolestunut suomalaisen valtamedian asenteesta rasismia kohtaan. Monet toimittajat ovat pyrkineet kirjoittelullaan luomaan yhteiskunnassamme yleisesti sellaista mielikuvaa, että rasismin uhrit olisivat aina yksinomaan maahanmuuttajia, kirjoittaa perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen Facebookissa.

Ensinnäkin osanottoni kaikille niille, jotka ovat menettäneet tänään läheisensä Belgian terrori-iskuissa. Pidän lisääntyneitä iskuja Euroopassa ja niiden polttoaineena toimivaa vihaa länsimaalaisia kohtaan erittäin huolestuttavana kehityksenä.

Toiseksi haluan toivottaa hyvää rasismin vastaista viikkoa kaikille. Olen ollut jo pitemmän aikaa huolissani erityisesti kantasuomalaisiin kohdistuvan vihapuheen, rasismin ja väkivallan voimistumisesta maassamme.

Kuten tiedämme, erityisesti nuoret suomalaiset naiset ovat joutuneet nykyisin enenevissä määrin sekä internetissä että ulkona liikkuessaan kuulemaan monenkirjavaa solvaamista ja haukkumista ulkomailta Suomeen tulleilta vierasmaalaisilta. Kaduilla liikkuvia suomalaisia on myös valittu maahanmuuttajien väkivaltarikosten uhreiksi usein pelkästään sillä perusteella, että he ovat sattuneet olemaan valkoihoisia suomalaisia.

Olen huolestunut myös suomalaisen valtamedian asenteesta rasismia kohtaan. Monet toimittajat ovat pyrkineet kirjoittelullaan luomaan yhteiskunnassamme yleisesti sellaista mielikuvaa, että rasismin uhrit olisivat aina yksinomaan maahanmuuttajia. Todellisuus on kuitenkin toinen, kuten edellä osoitin.

Lisäksi valtamedia on halunnut tuomitsemisen sijaan lelliä sellaisia julkisuuden henkilöitä, jotka ovat sortuneet avoimeen vihapuheeseen suomalaisia kohtaan. Esimerkkinä voidaan mainita Jari Tervo, joka haukkui kirjoituksessaan (Ylen verkkosivut 28.9.2015) osaa suomalaisista ”valkoiseksi roskaväeksi”. Ajatelkaapa, mikä älämölö ja kauhistelu siitä olisi alkanut, jos joku julkisuuden henkilö olisi erehtynyt nimittämään tummaihoisia ”mustaksi roskaväeksi”.

Ajoittain minusta tuntuu, että erityisesti länsimaalainen valkoihoinen lihaa syövä heteromies joutuu alituiseen pyytelemään anteeksi jo pelkkää olemassaoloaan. Uskaltakaa, ystävät, olla aidosti sitä mitä olette.

Suomen uutiset


- Meillä tänään Fiktiivisissä keskusteluissa tärkeästä ja päivänpolttavasta kysymyksestä, rasismista, on kertomassa kansanedustaja Olli Immonen. Tervetuloa.
- Kiitos.
- Olli, sinä olet kokenut rasismia. Haluaisitko kertoa siitä?
- No, mua haukutaan kaveriksi tai Olliksi tai perussuomalaiseksi, persuksi ja kaikkea sellaista. Ei se nimitteleminen hyvältä tunnu. Se on vähän ahdistavaa.
- Tuleeko siitä paha mieli?
- Sitä on tapahtunut niin usein, ettei siitä jaksa oikein enää välittää. Suomalaisena oleminen on muutenkin nykyään todella vaikeaa, kun julkisuuden henkilöt ivaavat.
- Millä tavalla?
- Esimerkiksi Jari Tervo kutsui suomalaisia roskaväeksi.
- Se on kyllä paha juttu. Kaikki suomalaisetko roskaväkeä?
- Ei, vaan osa suomalaisista. Ajattele nyt, jos joku olisi sanonut kaikkia tummaihoisia roskaväeksi.
- Sinä sanoit nyt kaikki, etkä osa.
- Minä tiedän. Tämä on sellainen olkiukko.
- Näytätkö olkiukosta, mihin sinua on syrjitty, Olli?
- Elämä on aivan hirveää, kun on länsimainen valkoihoinen lihaa syövä heteromies. Tuntuu, kuin muiden mielestä pitäisi pyydellä jatkuvasti anteeksi. Kun humalapäissäni kirjoittelen valkoisen rodun noususta ja ruman monikulttuurisuuskuplan tuhosta, niin siitähän tulee heti kalabaliikki.
- Ymmärrän. Sä olet rohkea ja vahva mies, Olli, kun uskallat näin avoimesti puhua tällaisesta asiasta, josta aika harva puhuu. Mitä sulle tämän kirjoittelun jälkeen tapahtui?
- Se oli aivan hirveää. Ensiksi piti lähteä lomalle.
- Palkattomalle?
- Ei, kyllä se ihan palkallinen oli. Mutta kun tulin takaisin…
- Olit menettänyt työpaikkasi?
- Ei, kyllä se työ jatkui ihan siitä mistä aiemminkin.
- Mutta tämä sinun kirjoituksesi oli poistettu?
- Ei, kyllä sekin ihan siellä on vielä. Ei siihen kukaan ole koskenut.
- Eli siis sinuun suhtaudutaan rasistisesti koska—
- No siis mieti! Olen valkoihoinen lihaa syövä heteromies! Pilkkaan kaikkia ja hengailen natsien kanssa eikä siltikään työlle tai maineelle tapahdu mitään! Ihan niin kuin se, että satuin syntymään valkoihoisena ja peniksen kanssa tarkoittaisi sitä, että elämän vaikeusaste olisi heti säätynyt “Easy”-tasoon. Viholliset ovat ihan liian helppoja enkä saa haastetta mistään! Kaiken tämän lisäksi kun kirjoitin tuon FB-statuksen, joka tässäkin dialogissa on kärjessä, niin meidän puolueemme julkaisi sen sellaisenaan Suomen Uutiset -sivulla, eli siis minulla on vielä poliittisen puolueemmekin tuki tälle asialle! Etkö sinä tajua! Minä yritän niin kovasti olla mulkku ja kusipää ja kaikki vain taputtelevat päähän että “semmoista se Olli on”. Yritä tässä nyt kapinoida, kun kaikki ymmärtävät! Kaikki palvovat ympärillä niin, että hävettää aivan! Tekee melkein mieli pyytää anteeksi koko olemassaoloaan!
- Voimia, Olli. Meidän ajatuksemme ovat sinun kanssasi.

0 vastalausetta: