Pages

LA Times: Pentagonin aseistamat ja CIA:n tukemat kapinalliset taistelevat keskenään Syyriassa

30.3.16

Yhdysvaltojen eri tiedustelu- ja puolustusorganisaatioiden tukemat erilliset kapinallisryhmät taistelevat toisiaan vastaan Aleppon ja Turkin rajan välisellä alueella Syyriassa, kertoo Los Angeles Times -sanomalehti.

Lehden mukaan kapinallisryhmien väliset taistelut korostavat sitä, kuinka vähän vaikutusvaltaa Yhdysvaltojen tiedustelu- ja sotilasviranomaisilla on rahoittamiinsa ja kouluttamiinsa ryhmiin.

Yhdysvaltain viranomaiset ja kapinallisjohtajat ovat vahvistaneet, että Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n ja puolustusministeriö Pentagonin aseistamien ryhmien väliset taistelut ovat kiihtyneet viimeisen kahden kuukauden aikana.

Helmikuun puolivälissä Pentagonin tukemat, pääasiassa kurditaistelijoista koostuvat Syyrian demokraattiset joukot ajoivat CIA:n aseistaman kapinallisryhmän Fursan al Haqin pois Aleppon pohjoispuolella sijaitsevasta Marean kaupungista.

Kapinallistaistelijoiden mukaan vastaavanlaisia yhteenottoja on on tapahtunut muun muassa Azazin kaupungissa ja Aleppossa.

LA Timesin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan Yhdysvaltojen tukemien eri kapinallisryhmien väliset taistelut voivat olla väistämättömiä.

Entinen Yhdysvaltain asevoimien tiedusteluorganisaation Defense Intelligence Agencyn virkailija Jeffrey White arvioi LA Timesille, että ongelma voi kasvaa tulevaisuudessa, kun kapinallisryhmät taistelevat Aleppon pohjoispuolella sijaitsevan raja-alueen hallinnasta.

Yle


- ...ja tukemamme kapinallisryhmä on näin ollen käsiäänestyksellä päätetty. Kiitos.
- *kuiskaten* Hei...psst..CIA:n kaveri...
- *kuiskaten* Mitä, Pentagonin kaveri?
- *kuiskaten* Niin siis ketä me tuetaan?
- *kuiskaten* Emmä tiedä. Kai joku kertoo sen.
- *kuiskaten* Onkse toi listan eka.
- *kuiskaten* Ehkä. Tai listan toka.
- *kuiskaten* Okei. Pitää vaan arvata sit.
- *kuiskaten* Mikset sä kysy?
- *kuiskaten* Emmä kehtaa. En mä kuunnellu. Kysy sä.
- *kuiskaten* No en mäkään kuunnellu, emmäkään kehtaa.
- *kuiskaten* Ehkä joku tietää.
- *kuiskaten* Joo, ei tässä mikään voi mennä vikaan.

0 vastalausetta: