Pages

Ylen A2-vierasvalinnalle sataa kritiikkiä: Kaksi kansanedustajaa perunut tulonsa

2.3.16

Ylen päätös kutsua A2 Turvattomuus -iltaan islam-vastaisen Finnish Defence League -järjestön puheenjohtajan on saanut kaksi kansanedustajaa perumaan osallistumisensa ohjelmaan. Lisäksi muutamia yleisöön kutsuttuja henkilöitä on perunut tulonsa, kerrotaan Yleltä.

Finnish Defence Leaguen (FDL) puheenjohtajan Jukka Ketosen osallistuminen keskusteluohjelmaan yhtenä illan vieraista julkistettiin eilen.

Valinta on herättänyt voimakasta kritiikkiä sosiaalisessa mediassa.

Kansanedustajat Jani Toivola ja Nasima Razmyar ovat ilmoittaneet jäävänsä pois keskustelusta.

Mikä on toinen ääripää?
Portaankorvan mukaan on äärimmäisen arvokasta, että ensimmäisen kerran saman pöydän ääreen saadaan keskustelemaan maahanmuuttajakeskustelun erilaiset ääripäät.

Mikä on toinen ääripää Finnish Defence Leaguelle?

– Tämä on paha kysymys. Minun mielestäni toinen ääripää on on sellaiset ihmiset, jotka täysin tuomitsevat toiset, jotka eivät edusta samaa näkökulmaa. He, jotka pitävät kynsin hampain kiinni vain omasta näkökulmastaan, eivätkä ole valmiit edes kuuntelemaan. En tarkoita, että pitäisi hyväksyä, mutta voi löytää ymmärrystä sille, miksi ihminen ajattelee tuolla tavalla.

– Ehkä toinen pää on se, joka huutaa sillan toisesta päästä, että sinä olet rasisti, sinä olet fasisti. Sinulla ei ole oikeutta sanoa mitään. Tuki suusi. Ehkä se on se ääripää, Portaankorva vielä tarkentaa.

Hän painottaa, että tarkoitus on saattaa nämä ääripäät vuoropuheluun saman pöydän ääreen.

– En halua tähän maahan sellaista, että alamme keskenämme kahinoimaan. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että hyväksyisin fasismia tai mitään sellaista.MTV


- Eli siis mä haluan luoda keskusteluohjelman, jossa AIDOSTI ääripäät keskustelevat. Mukavasti ruoan ääressä.
- Miten pidät sen kontrollissa?
- Annas kun selitän.

***

*kuvausten alettua*
- Ja tervetuloa uuteen hienoon keskusteluohjelmaamme Pötyä pöytään ja politisoimaan! Halusimme tuoda studioon keskustelun ääripäät, joten tuolla pöydän toisessa päässä meillä on uusnatseja.
- White power!
- Ja koska toista ääripäätä ei ole, meillä on täällä tyhjä tuoli. Heippa, tyhjä tuoli.
- ...
- Meillä onkin täällä jo pataruoka valmistumassa. Tänne on pilkottu porkkanaa ja palsternakkaa ja taitaapi siellä olla perunaa ja rakuunaakin! Ihana sinappikastike tässä myös. Mitäs mieltä tyhjä tuoli on?
- ...
- Entä uusnatsi?
- UUNIIN! KAIKKI UUNIIN!
- No todellakin meillä lähtee nyt ruoka uuniin! Eikö ole kiva, kun kerrankin kuuntelemme toisiamme?

0 vastalausetta: