Pages

Wahlroos Nordea-kohusta: "Tästä ei itse asiassa löydy mitään väärää"

11.4.16

Nordean hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin mukaan Nordea on viime päivien Panama-kohusta huolimatta noudattanut toiminnassaan niin lakia, pankkeihin kohdistuvaa sääntelyä ja omaa sisäistä sääntelyään.

”Tästä ei itse asiassa löydy mitään, missä olisi tehty väärin. Nordean osalta on noudatettu kaikkea sääntelyä, pankkiregulaatiota ja myös sisäistä sääntelyä”, Wahlroos sanoi toimittajille ennen UPM:n yhtiökokousta Helsingissä.

Wahlroos on myös UPM:n hallituksen puheenjohtaja.

Nordea kiristi sisäistä sääntelyään vuonna 2009, jolloin se myös menetti tuhansia asiakkaita. Wahlroos sanoi myös, ettei hän tiennyt Panama-vuodon yhteydessä ilmi tulleesta toiminnasta mitään, eikä siten ole puuttunut siihen. Viime päivien aikana tehdyissä sisäisissä selvityksissä ei ole Wahlroosin mukaan paljastunut mitään lainvastaista.

Nordean maineesta ja imagosta Wahlroos sanoi olevansa hallituksen puheenjohtajana ”aina huolissaan”. Hän myönsi, että kohu on aiheuttanut Nordean maineelle kolauksen.

"Mutta kun tätä nyt selvitetään, ehkä asia saa hieman oikeammat mittasuhteet”, Wahlroos sanoi.

Esimerkiksi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on ilmoittanut lopettavansa puolueen asiakkuuden Nordeassa.

”Eihän se hyvältä tunnu, mutta en toisaalta tiennyt, että he olivat asiakas”, Wahlroos sanoi.

Kauppalehti


- Björn “Nalle” Wahlroos, tervetuloa Fiktiivisten keskustelujen haastatteluun.
- Hehh eheh hhehhehhehehe, kyllähän tänne voi tulla “rupattelemaan”!
- Herra Wahlroos, Nordea on viime aikojen uutisoinnin mukaan luotottanut Panaman pöytälaatikkoyritysten kautta kazakstanilaista oligarkkia, saanut uhkasakkoja siitä, ettei ole tutkinut asiakkaiden veronkiertoa ja muutenkin samaan aikaan sekä pahoitellut omaa toimintaansa että ilmoittanut lopettaneensa tietyt asiat. Silti olette todenneet haastattelussa että “mitään väärää ei ole silti tehty”, voitteko kommentoida? Miten mitään väärää ei ole tehnyt, jos itseäkin kaduttaa oma toiminta?
- Eheeheheheheh! Ihan lain puitteissa ollaan menty!
- Onko tämä teidän mielestänne kuitenkaan moraalista?
- Ehehehehehehehh! Tai no, niin. Oikeassahan olet - ja jos nyt saan uskoutua sinulle, niin tämä on aika raskasta, vaikka mitäpä en maailman eteen tekisi.
- Mitä te mielestänne maailman eteen teette?
- Minäpä kerron. On nimittäin kaksi asiaa, jotka minulle ovat tässä maailmassa lähellä sydäntä. Toinen on syy-seuraussuhde.
- Ja toinen on?
- Supersankarisarjakuvat.
- Mitä?
- Katsohan, minä olen kahlannut jo 60-luvulta lähtien sarjakuvia. Teräsmies ja Lepakkomies olivat jo tuttuja, Hämähäkkimies vei sydämeni kun alkoi ilmestyä vuonna 1962. Heissä oli se sellainen ihmisen ideaali, se jota halusin saavuttaa!
- Kertokaa toki lisää.
- Ydinaika oli alkanut, joten minä siirryin poliittiseen toimintaan vuonna 1968. Pyrkimyksenä oli päästä kommunistisen liikkeen kautta myös ekologiseen liikkeeseen, jotta olisin voinut päätyä tilanteeseen, jossa hiivimme ydinvoimalalle ja jokin radioaktiivinen ötökkä puraisisi minua. Sitten voisin olla sankari!
- Mitä tapahtui?
- No, emme ikinä päässeet kylliksi lähelle. Mutta ajatus jäi ilmaan. Maailma tarvitsi sankaria. Ja tässä kohtaa tuli syy-seuraussuhde mieleeni.
- Niin?
- Katsohan, jos luet sarjakuvalehtiä tarpeeksi, ymmärrät, että supersankarit saapuvat silloin, kun heitä tarvitaan. Silloin ymmärsin. Kävelin Hankeniin siisteissä kuteissa ja aloin siteerata Ayn Randia. Muutuin kylmäksi ja laskelmoivaksi hirviöksi. Aloin rakentaa imperiumia.
- Tarkoitatko...
- Kyllä. Jotta voimme saada supersankarin, tarvitsemme ensin superroiston. Ja jos se olisi se uhraus, joka minun pitäisi tehdä, niin silloin minun pitäisi se tehdä. Mieti nyt! Idealistinen nuori kääntää _vuoden_ aikana päänsä ja ryhtyy pahikseksi. Jos se jos mikä ei ole superroiston kehitystarina, niin mikä on? Ja ajattele Lex Luthoria. Hän ainakin kiertäisi veroja ja jäädessään kiinni vain myhäilisi ja nauraisi että mitään ei ole tehty väärin. Hän olisi moraaliton saastapilkku. Ei kai kukaan ajattele, että tällainen käytös olisi jotenkin hyvää ja kaunista? Kuka määrittää pankkinsa sisäisen sääntelyn niin, että tällainen toiminta on "normaalia"? Herätkää nyt, ihmiset! Pitääkö tässä alkaa kaataa öljyä joutsenten päälle tai myydä Suomen luonto ulkomaille?
- Mutta--
- Minä uskon, että aika on kypsä. Kohta joku nousee minua vastaan. Ja silloin maailmalla on se sankari, jota se tarvitsee.
- Ja mitä sitten?
- Sitten minä sanon: "Pahkeinen! Estit suunnitelmani tällä kertaa, Erikoishenkilö, mutta vielä minä palaan! Muahaahahaha!"
- Kiitos haastattelusta, Björn Wahlroos.
- Ei Björn Wahlroos...minä olen MAAILMAN PASKIN NALLE! HAHAHAHAHAHAH! VAPISE, MAAILMA!

0 vastalausetta: