Pages

Halla-aho: Perussuomalaisten äärioikeistosidonnaisuuksien selvittäminen mahdotonta lakia rikkomatta

22.9.16

Europarlamentaarikko Jussi Halla-Aho ei innostu perussuomalaisten jäsenten äärioikeistosidonnaisuuksien selvittämisestä. Hänen mukaansa selvitystä olisi mahdotonta tehdä lakia rikkomatta.

Ylen haastattelussa perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kertoi aiemmin aikovansa keskustella puolueen jäsenten äärioikeistokytkösten selvittämisestä perussuomalaisten puoluesihteerin ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan kanssa. Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon mukaan selvitys olisi käytännössä mahdoton toteuttaa.

– En tiedä miten voidaan selvittää perussuomalaisten jäsenten järjestösidonnaisuuksia, koska järjestöjen jäsenrekisterit ovat salaisia. Sitä ei voi lakia rikkomatta tehdä, Halla-aho sanoi perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa.

Halla-aho kritisoi myös kovin sanoin Asema-aukion tapahtumien uutisointia. Hänen mielestään uusnatsien mielenilmaisussa pahoinpidellyn ja myöhemmin kuolleen miehen tapausta käytetään keppihevosena, jolla hyökätään demokraattisia keinoja käyttävien kimppuun.

– Suomen Vastarintaliike on muutamasta kymmenestä taparikollisesta koostuva joukko, joka ei liity perussuomalaisiin mitenkään. Tätä on käytetty hyökkäyksessä nimenomaan perussuomalaisia kohtaan, Halla-Aho sanoi.

Halla-ahon mukaan poliittisesta henkirikoksesta puhuminen on tapauksen yhteydessä harhaanjohtavaa, sillä hänen mielestään on selvää, että pahoinpitelyn tarkoituksena ei ollut murha. Tapauksella sen sijaan yritetään siirtää huomiota pois turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien rikollisuuden aiheuttamasta turvallisuusuhasta, Halla-Aho uskoo.

Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrää Halla-aho pitää edelleen poikkeuksellisen korkeana tilanteen rauhoittumisesta huolimatta. Hänen arvionsa mukaan viime vuoden tilanne Torniossa voi toistua, mikäli rajatarkastukset Ruotsissa ja Tanskassa lopetetaan.

Yle


- Europarlamentaarikko Jussi Halla-Aho, tervetuloa Fiktiivisten keskustelujen haastatteluun.
- Kiitos.
- Viime päivinä mediaa on kuohuttanut Asema-aukiolla tapahtunut väkivallanteko.
- Olen iloinen, että käytit termiä väkivallanteko, etkä esimerkiksi poliittinen murha.
- Niin, uhrihan kuoli--
- Juu, mutta on päivänselvää, että tarkoitus ei ollut tappaa. Oli tarkoitus vain tehdä pikaistuksissaan hyppypotku ja lyödä hipin pää asvalttin. Ja sitten ottaa vähän videota. Tappaa ei ollut tarkoitus.
- Mutta eikö yksikin isku voi tappaa?
- Kuulkaahan nyt. Minä olen katsonut Yksin kotona -elokuvan monta kertaa. Jos pää osuu asvalttiin, niin sitten vain väännetään nenä paikalleen ja jatketaan.
- Mennäänpä eteenpäin. Puolueenne puheenjohtaja Timo Soini on kertonut, että aiotte selvittää puolueenne jäsenten natsiyhteydet. Miten suhtaudutte tähän?
- No saa luvan yrittää. Meillä on oikeuksia. Meitä ei tarvitse leimata natseiksi turhan takia. Eikä järjestöiltäkään voi kysyä. Rekisterit ovat salaisia. Vissiin se nyt puolueelle kuuluu, että onko natsi vai ei ole. Ja tarkistaminen on muutenkin turhaa, kun ei meillä natseja ole.
- No mutta eikö tämän sitten pitäisi olla todella helppoa? Jos ei ole natsi, niin silloinhan voi selvittää asian puoluejohdolle. Näyttää avoimesti sidonnaisuutensa.
- Ei todellakaan. Siitähän seuraisi vain kaaos.
- Miten niin?
- No mikäli avoimesti näytetään puoluejohdolle, mihin järjestöihin kukin kuuluu, niin sieltähän voi tulla vaikka mitä juttuja esille! Ajattele jos joku vaikka kuuluu Martta-kerhoon.
- Haittaisiko se?
- No ei se haittaa, mutta entäpä jos joku sattuisi vaikka kuulumaan Seta ry:hyn?
- Haittaisiko se?
- No siis silloin puolueemme natsit, joita ei siis ole, voisivat hyökätä näiden setalaisten kimppuun ja sitten oltaisiin koko puolue toistemme kimpussa! Miten siinä sitten toimit, hä! Olisiko hieman noloa hei.
- Jussi Halla-Aho, kiitos haastattelusta.
- Kiitos.

0 vastalausetta: