Pages

Sipilä tuomitsee väkivallan, vihapuheen ja rasismin

20.9.16

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tuomitsee blogissaan väkivallan, rasismin ja vihapuheen kaikissa muodoissaan. Hän pitää erittäin hyvänä, että sisäministeri Paula Risikko (kok.) on päättänyt kartoittaa uudelleen väkivaltaisten järjestöjen laillisuuden.

– Viime viikkoina on tapahtunut väkivallantekoja, jotka huolestuttavat laajalti ihmisiä ja heikentävät turvallisuudentunnettamme. Poliisi tutkii sekä Helsingin Asema-aukion että Kajaanin Otanmäen tapausta. Omasta ja koko hallituksen puolesta haluan esittää osanoton omaisten ja läheisten suruun, Sipilä kirjoittaa.

Hänen mukaansa on myös syytä selvittää, onko lainsäädäntömme ajan tasalla vihapuheisiin ja -tekoihin puuttumiseksi. Erityisesti internetissä ja sosiaalisessa mediassa keskustelu helposti karkaa käsistä. Puhekin on teko, hän korostaa.

Sipilä huomauttaa, että keskustelu myös maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista jatkuu, ja viime päivinä siihen on tullut vakava lisäsävy.

– Nyt on pidettävä pää kylmänä ja sydän lämpimänä. Meistä jokainen voi pohtia, mitä itse voi tehdä sen hyväksi, että vainoa ja sotaa pakenevien ihmisten kotoutuminen Suomeen helpottuu.

Orpo kiellon kannalla

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mielestä väkivaltaiset äärijärjestöt pitäisi kieltää. Hän kertoi Ylelle, että poliisin on syytä käydä tarkasti läpi tapahtumat uusnatsien mielenosoituksessa Helsingissä.

– Jos löytyy keinot kieltää väkivaltaa käyttävien poliittisten järjestöjen toiminta, kannatan sitä, Orpo sanoi.

Savon Sanomat


(Tapahtumapaikka: Crystal Laken leirintäalue)
- IIIK!
*splät*

***

- Apua! Hyvän tähden, apua! Tulkaa katsomaan!
- Jahas, jahas. Lähdetään katsomaan. Juu juu.
- Siis käsittämätöntä! Tuolta metsästä tuli lätkämaskinen viidakkoveitsimurhaaja ja se--
- Kyllä, kyllä. Näen mainiosti. Siinä on selvästi otettu blondia teiniä kurkusta kiinni ja paiskattu tämä--
- Ei tarvitse kuvailla! TUOSSAHAN SE RUUMIS ON.
- Kyllä, tässä on tapahtunut kuule kaikenlaisia väkivallantekoja viime aikoina. Nimittäin tämä kaveri selvästi vihaa blondeja teinejä, mutta olen kuullut, että eräs toinen blondi teini on Lempäälässä ajanut mopoautolla ihan viatonta mummelia päin. Että pitäisi nyt nämä ääripäiden jutut kitkeä kokonaan.
- Siis yhdistätkö sä tässä nyt oikeasti tapahtuneen veriteon jonkinlaiseksi ääripäätoiminnaksi, jossa tämän lätkämaskikaverin inhoamat tyypit ovat varmasti tehneet jotain ansaitakseen tämän ja joiden omat teot pitää nähdä jotenkin vastavuoroisina edustuksina?
- No, sitähän tässä vähän haetaan.
- NO EIKÄ HAETA. Blonditeinit eivät metsästä murhaajahirviöitä kuin Buffy Vampyyrintappajassa!
- Noh noh. Nyt pitää pitää pää kylmänä ja sydän lämpimänä.
- ...
- Sitä paitsi ihan varmaan se tuo blondikin on jotenkin härnännyt sitä lätkämaskityyppiä. Ei nakkikioskillakaan saa köniinsä, jos ei haasta riitaa.

0 vastalausetta: