Pages

Kalmarit paljastuivat biseksuaaleiksi vuosikymmenten tutkimusten jälkeen

22.9.11

"Tutkijat ovat saaneet selville, että syvänmeren kalmarit ovat biseksuaaleja, uutisoi Britannian yleisradioyhtiö BBC verkkosivullaan. Vedenalaista videokuvaa tutkimalla yhdysvaltalaiset tutkijat ovat päätelleet, että nämä harvoin nähdyt otukset harrastavat usein yhdyntää saman sukupuolen kanssa.

Tutkijat arvelevat, ettei käytöksen syy ole niinkään nilviäisten vapaamielisyys vaan se, että satojen metrien syvyyksissä pimeydessä elävät kalmarit eivät kohtaa lajitovereitaan kuin sattumalta, eivätkä näin kohdatessaan ehkä osaa tunnistaa sukupuolia toisistaan.

Varsinaista parittelua tutkijat eivät saaneet kuvattua. Videot kuitenkin paljastivat, että sekä naaras että uros kalmareihin oli kiinnittynyt spermaa. Tästä tosiasiasta sekä sperman runsaasta esiintymisestä tutkijat päättelivät, että uroskalmarit eivät ole yksiavioisia, ja ne parittelevat sekä naaras- että uroskumppanien kanssa.

"Arvelemme, että samaa sukupuolta olevien kalmarien parittelu johtuu lisääntymisen maksimaaliseen onnistumiseen tähtäävästä strategiasta. Ne parittelevat erottelematta ja sujuvasti kaikkien kohtaamiensa lajitovereidensa kanssa", tutkija Hendrik Hoving kiteyttää ryhmänsä löydöksistä.

Miehittämättömät kauko-ohjatut sukellusveneet kuvasivat tutkijoiden käyttämää videomateriaalia yli 20 vuotta. Pääasiassa kuvauksia tehtiin Kalifornian rannikolla." (HS)- Jätkä hei!
- Mitä?
- Anteeksi, mutta mitä helevettiä sä oikein teet?
- Panen.
- Panet?
- Panen.
- MÄ EN OLE NAARAS.
- Aa. Mitäs sitten?
- No mun kanssa on hankalahkoa saada jälkikasvua.
- Sorry, my bad. Mutta toisaalta...
- Mitä?
- Päästiin molemmat panemaan.
- Se on kyllä totta. Asiaa!

0 vastalausetta: