Pages

Tässä ovat perussuomalaisilta kielletyt sanat

19.9.11

"Professori Erkki Havansi on ohjeistanut puoluetovereitaan vihapuhelainsäädännön suhteen.
Nettiin laitettua muistiota voidaan pitää selvänä ohjeena varsinkin Jussi Halla-aholle, joka viime viikolla erotettiin kahdeksi viikoksi ryhmän toiminnasta.

Havansin muistio käsittelee vihapuhetta ja sen yhteyttä rikoslakiin. Sanaa vihapuhe ei esiinny rikoslaissa. Se on professorin mukaan lähinnä median keksimä käsite.

Havansin mukaan on varmasti syytä karttaa sellaisia sanoja kuin "neekeri", "ählämi", "ryssä", hurri" jne.

– Ja vaikka jotkut romanit ja saamelaiset eivät siitä loukkaantunekaan, vältettäköön sanoja "mustalainen" ja "lappalainen", Havansi kirjoittaa Perussuomalaisten nettisivuilla julkaistussa muistiossa.

Havansin mukaan sallittuja sanoja lienevät ainakin vielä sanat ”jenkki”, ”sakemanni”, ”irkku” ja ”japsi”.

– Ja ainakin vielä "mamu" käy; sehän on tätä nykysuomelle ominaista kätevää lyhennetekniikkaa samaan tapaan kuin esim. tupo, sote ja Rise, Havansi näkee.
– Sen sijaan aiheetonta syytteen provosoimista ovat johonkin tiettyyn ryhmään kohdistetut haukkumasanat tyyliin "kamelikuski" ja "taatelintallaaja"." (IS)
- Ystävät, puoluetoverit!
- Niin, Havansi?
- Olen huomannut puolueessamme pesivän vihapuheen määrän ja olen todennut, että on tarpeen keskustella, mikä on vihapuhetta ja mikä ei!
- Paskapuhetta, Havansi! Mutsis oli läski!
- Olen siis huomannut, että puolueemme mahdollisuudet keskustella sivistyneesti vähenevät, jos emme osaa…keskustella sivistyneesti.
- Vitun ämmä!
- Niin, Havansi, ooksää joku homo vai?!
- Olen kirjoittanut muistion, johon toivon teidän tutustuvan. Tällä tavalla voimme kenties saada edes ripauksen uskottavuuttame takaisin. Jaan ne tästä teille, näin, olkaa hyvä. Niin, oliko siellä nurkassa joku kysymys?
- Minä en oo lukenut mitään 70-luvulta lähtien enkä sitä ennenkään!
- Lukisitteko tämän?
- En minä osaa lukea.
- Pyytäkää vierustoverianne lukemaan. Sieltä nousee lisää käsiä?
- Meinaako tämä nyt sitä että en saa kutsua Jani Toivolaa lantavarpaaksi kiintiöhinttimokkamunaksi?
- No ei se kovin kohteliasta ole. Siellä?
- Täällä sanotaan että ei saa sanoa rättipää.
- Niin?
- Mutta ku ählämit on rättipäitä!
- Julkisessa keskustelussa toivotaan hieman lievempää kielenkäyttöä, etenkin kun puhutaan lakiteknisistä asioista. Niin, kukas siellä vielä halusi kysyä?
- Niin semmosta mää vaan että mitäs helevettiä sää ruttana oikein meitä ohjeistat, eihän tämmöisellä homokielenkäytöllä saa mitään aikaan! Jos sais, niin kai sutkin ois äänestetty eduskuntaan, vai?
- …
- Että mee sää vaan niitä kameleita halailemaan, me jatketaan niin kuin ennenkin!

0 vastalausetta: