Pages

EU: Veden ei saa väittää estävän nestehukkaa

22.11.11

"Euroopan unioni on tutkinut kolme vuotta, voidaanko veden todistetusti väittää estävän nestehukkaa. Asiasta kertoi brittilehti Telegraph.

Kolmen vuoden urakan tuloksena pulloveden valmistajia kielletään nyt väittämästä, että veden juonti estää nestehukkaa. Telegraphin mukaan kiellon rikkojia uhkaa jopa kahden vuoden vankeusrangaistus.

– Tämä on ilmiselvää typeryyttä, konservatiivipuolueen euroedustaja Roger Helmer sanoi lehdelle.

– Euro palaa, EU on hajoamassa, mutta korkeasti palkatut virkamiehet ovat huolissaan kiistämättömistä veden ominaisuuksista ja yrittävät kieltää meiltä oikeuden sanoa ilmeisen totta asiaa, hän ihmetteli.

Britannian terveysviranomaisten ohjeiden mukaan veden juonti auttaa välttämään nestehukkaa. Brittien suositellaan juovan vähintään 1,2 litraa vettä päivässä.

– Tietenkin vesi estää nestehukkaa. Vaikka kannatamme EU:n pyrkimyksiä estää vääriä väitteitä tuotteista, meidän on käytettävä tervettä järkeä aina, kun se on mahdollista, Britannian terveysministeriön edustaja sanoi Telegraphille.
" (Taloussanomat)- Hyvä, jaksaa ja jaksaa ja jaksaa ja hyvä! Vielä viisi ja neljä ja kolme ja kaksi ja kolme ja TAUKO! Hyvä, muistakaahan ravistella jalkojanne, kohta jatketaan seuraavalla sarjalla. Muistakaa juoda vettä, ettei tule nestehukka!
- Anteeksi arvon zumbaohjaajamme, mutta mitä sanoitte?
- Kohta jatketaan seuraavalla sarjalla.
- Eikun se toinen kohta.
- Muistakaa juoda vettä, ettei tule nestehukka.
- Ahaaa! Väärin! Virhe!
- Mmmmitä?
- Euroopan unionin tutkimuskomission mukaan ei saa väittää, että veden juonti estää nestehukkaa!
- Anteeksi mitä?
- Sinä olet nyt siellä juuri syyllistynyt rikokseen, josta voi saada jopa kahden vuoden vankeusrangaistuksen!
- En nyt tajua. Eikö sinulla muka ole jano tuollaisen jälkeen?
- On toki.
- No miksi et sitten juo?
- Kaikki sanovat että Jaana juo, mutta kukaan ei saa tulla sanomaan Jaanalle miksi Jaana juo! Että minä kyllä ihan pidän huolen itse omista juomisistani. Nyt minä otan omista juomisistani vastuullisena tujauksen Hienoa konjakkia, poliisit tulivatkin jo.
- No kappas. Tuleeko tästä nyt sitten linnaa?
- Kyllä tästä taisi nyt tulla.

0 vastalausetta: