Pages

Pahennusta herättänyt Stubb Twitterissä: PN-kokouksessa virkeää ja hauskaa

3.11.11

"Pohjoismaiden neuvoston (PN) kokoukseen Kööpenhaminassa osallistuneen eurooppaministeri Alexander Stubbin  näkemys pohjoismaisesta yhteistyöstä näyttää muuttuneen vuorokauden aikana – ainakin jos hänen Twitter-viestejään on uskominen.

Tiistaina Stubb aiheutti pahennusta käytöksellään, kun hän oli ronskein sanakääntein ilmoittanut, ettei yhteistyökokous kiinnostanut häntä. Stubb oli puhunut särmikkäästi yleensä konsensushenkiselle PN:n puheenjohtajiston ja yhteistyöministereiden kokoukselle. Kokouksen päätyttyä hän oli kuvaillut tapaamista suomalaisten osallistujien kuullen: ”Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa.”

Keskiviikkoiltana Stubb  taas kertoi mikroblogi Twitterissä, että keskustelu neuvoston kyselytunnilla oli upeaa ja virkeää ("Question hour at Nordic Council for Nordic Cooperation Ministers. Great and lively debate!".

Aiemmin aamupäivällä neuvoston nuorisoedustajien sekä vanhojen ja uusien kollegojen tapaaminen oli Twitter-viestin perusteella hauskaa ("Met youth representatives at the Nordic Council. Now with Nordic Trade Ministers. Old and new colleagues. Fun!)

PN:n Suomen valtuuskunnan  varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta (sd) kertoi HS:lle keskiviikkona, että Stubbin tiistainen käytös on herättänyt "tosi voimakkaita reaktioita yli maa- ja puoluerajojen".

”Minun huoleni liittyy siihen, onko Stubb riittävän kiinnostunut pohjoismaisesta yhteistyöstä. Täällä syntyi kuva, ettei ole”, sanoi Kööpenhaminasta tavoitettu Maarit Feldt-Ranta (sd), joka PN:n Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja.

Keskiviikkoiltana Suomeen palannut Stubb pahoitteli tapahtunutta.

”Jos itsekseen noin mutisee, se on huono juttu. Kiroilu on aina pahasta. Oma moka, pyydän anteeksi”, Stubb sanoi.

Myöhäisillasta tavoitettu Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja Simo Rundgren(kesk) kertoi, että hän aikoo pyytää Stubbia vierailemaan valtuuskunnan kokouksissa eduskunnassa.

Toistaiseksi hän ei ole useista kutsuista huolimatta käynyt niissä.

Stubbin aiheuttamasta pahennuksesta PN-kokouksessa kertoi ensimmäisenä Yle.
" (HS)- :D
- Kas, Stubb.
- Heippa, avustaja :D Onko toimistossa kameroita? :D
- Eipä kai.
- Hyvä :D Voin siis lopettaa hymyilyn. :|
- Noo, mites meni pohjoismaiden neuvoston kokous?
- Sanonko rehellisesti vai virallisesti?
- No sano nyt rehellisesti.
- Vittu mitä paskaa! Ei voisi vähemmän kiinnostaa.
- Ai se oli taas sellaista keskinäistä taputtelua ja jauhamista yksityiskohdista, joilla ei ole mitään väliä?
- No niin just. Helvetti.
- Ota vaikka kahvia. Ai niin, meidän pitäisi päivittää tää sun twitteri. Mitä sanotaan tosta kokouksesta sinne?
- Sano vaikka, että paremmin aikansa viettää sähköpaimeneen kusten.
- En usko, että se on poliittiselta kannalta ihan fiksuin veto.
- No laitapa sinne vaikkapa että "Kyselytunti pohjoismaisten neuvoston kokouksessa! Upeaa ja eloisaa keskustelua! Kaikki keskittyivät ihan tasan just siihen käsillä olevaan asiaan! Kukaan ei ruvennut vääntämään typeristä pikkuasioista! Kylläpä on taas ihan maailman ensteks siisteintä olla samassa kokouksessa ruotsalaisten kanssa, niillä sentään on näkemystä päivänpolitiikkaan! Missään vaiheessa ei tullut mieleen, että jos nyt ottaisin tämän agendan ja ruttaisin palloksi, saattaisin vaikka suorittaa kolmen pisteen heiton arvon puheenjohtajan turpavärkkiin! En myöskään kaivellut taskustani taskumattia ja huuhdellut konjakilla vitutusta tieheni! Hienosti meni kyllä! Lisää näitä!"
- Ei tuosta kyllä mahdu kuin kaksi ekaa lausetta twitteriin.
- Aivan vitun sama. Lähden paskalle.

3 vastalausetta:

Nollavaimo kirjoitti...

Koko toimisto kuuli, kun repesin tälle !! :DDD

Puskissa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Aahahahah oot loistava :D (ei-stubbmainen hymy)