Pages

"Terveisiä baarista!" - Itsetuhoutuvat ja salatut viestit yleistyvät

8.4.13

Kännisekoiluja puhelimella ei tarvitse välttämättä pelätä, jos viestit katoavat pian itsestään, kertoo Technology Review.

Tavalliset viestit saattavat jäädä kummittelemaan. Ne voivat kiertää ihmiseltä ihmiselle ja ilmestyä uudelleen näkyviin tilanteessa, joissa niiden ei enää pitäisi näkyä. Tuore Snapchat-sovellus pitää huolen, etteivät kyseenalaiset kuvat palaa esiin väärällä hetkellä.

Sovelluksen kautta lähetettävät viestit toimivat kuin agenttiseikkailuissa: ne tuhoutuvat lukemisen jälkeen.

Sovellusten suosio perustuu amerikkalaisen internettutkija Lee Rainien mukaan siihen, että useat kuvat toimivat vain joissakin konteksteissa. Kun asiayhteydestään irrotettu viesti näkyy myöhemmin irrallaan, sen merkitys voi muuttua ja siitä voi tulla kiusallinen.

Siksi Snappchatin kautta lähetetty viesti näkyy vastaanottajalle enintään kymmenen sekuntia. Koko katselun ajan vastaanottajan on pidettävä sormeaan näytön päällä tai kuva häipyy. Näin ihmiset uskaltavat jakaa tavallista intiimimpiä ja oudompia kuvia.

Palvelun mukaan sen kautta lähetetään jo satamiljoonaa kuvaa päivässä.

Vastaavanlaisen palvelun tarjoaa myös Wickr, jonka perustaja Nico Sell lähti Facebookista, kun se hermostui palvelun tapaan kerätä henkilökohtaisia tietoja.

Wickrin käyttäjä voi lähettää salattua tekstiä, ääntä, videota tai kuvaa, jotka vastaanottaja voi lukea enintään kuusi päivää viestin lähettämisen jälkeen. Palvelun kautta voi lähettää myös muuta salattua dataa esimerkiksi Google Driven tai Dropboxin kautta. Pian palvelun kautta voi soittaa myös salattuja puheluita.

Gryphn puolestaan on julkaissut Androidille tekstiviestit korvaavan sovelluksen. Palvelu salaa lähetettävän viestin, joka katoaa hetken kuluttua ja jota vastaanottaja ei voi lähettää eteenpäin

Tietoviikko- Huh! Koko viikonloppu siihen meni, mutta nyt se raportti on valmis.
- Kappas vain ja etuajassa vielä! Hienosti tehty ja hyvältä näyttää, Sami. Käy hakemassa itsellesi kupillinen kahvia hyvästä suorituksesta.
- No tuota pomo...
- Niin?
- Mites se palkankorotus?
- Mikä palkankorotus?
- Lähetit minulle tekstiviestin perjantaina, että jos saan koko raportin tehtyä viikonlopun aikana, siis kahta viikkoa etuajassa, saisin 300 euron palkankorotuksen.
- En minä muista kyllä mitään sellaista.
- Ei noin voi tehdä! No, onneksi täällä on se viesti...no missä se viesti on?!
- Minulla ei ole mitään hajua siitä mistä puhut. Mutta harmi juttu kyllä. Pitäähän sinua nyt jotenkin palkita, odotas...*näpy näpy*
- *pling* Kas! Sain sinulta viestin, jossa kerrot että saan palkankorotuksen ja tonnin vielä päälle jos pesen autosi.
- Jep. Pidä hyvää huolta siitä viestistä, se on ainoa todisteesi. Pesuvälineet ovat takanasi ja auto on tuolla parkkipaikalla. Pesethän kunnolla sitten myös.
- Voi veljet, tämä on mahtidiili!

0 vastalausetta: