Pages

Kittilän kunnanjohtaja sai potkut

18.11.14

Kittilän kunnanjohtaja Anna Mäkelä saa potkut. Kittilän kunnanvaltuusto päätti irtisanoa kunnanjohtajan maanantaina äänestyksen jälkeen.

Valtuusto päätti asiasta lopullisesti äänin 22–1, neljä tyhjää.

Valtuusto päätti myös, että irtisanominen pannaan täytäntöön heti ja kunnanjohtaja vapautetaan välittömästi tehtävistään.

Kunnanjohtajan erottamista valmistellut tilapäinen valiokunta esitti valtuustolle, että se päättäisi irtisanoa kunnanjohtaja Anna Mäkelän. Valiokunnan mukaan kunnanjohtajan ja Kittilän kunnan päättäjien välillä vallitsee merkittävä luottamuspula. Valiokunnan mielestä kunnanjohtajaa ei ole mahdollista siirtää muihin tehtäviin Kittilän kunnan organisaation sisällä.

...

Yle


- Kop kop, kop kop. Seuraavaksi esityslistalla kunnanjohtajan potkut.
- Keskustelemmeko me tästä asiasta siis?
- Eiköhän tämä ole aika suoraan kuulkaa sillä tavalla, että Helsingin likka lähtee takaisin sinne Helsinkiin. Tässä on vahva luottamuspula.
- Minkä takia ette enää luota minuun?
- No koska jos ees hissihankintoja ei voi tehdä kilpailulain vastaisesti kaverille vinkkaamalla niin ei se käy jos joku kantelee. Mitä jos meidän mökkidiilit tai porosafarisopimuksetkin tulevat päivänvaloon? En mä voi luottaa siihen, että meidän bisnekset eivät tulisi poliisin tietoon.
- Kai te nyt ymmärrätte, että tämä on aika lailla laitonta hommaa. Laittomasta irtisanomisesta tulee meikälle aika muhkeat korvaukset.
- Mikä laiton irtisanominen. Mikä tää on tää lakijuttu, mistä koko ajan puhutaan? Kyllä minä olen viimeiset 30 vuotta tehnyt täällä just mitä haluan niin kuin haluan eikä hyvä ystäväni poliisipäällikkökään ole ollut sitä mieltä, että olisin tehnyt jotain väärin! Vaikka ollaan bisneksistä paljon saunassa juteltukin!
- No, ihan miten haluatte, mutta minä lyön vetoa, että mikäli te nyt irtisanotte minut, niin tästä tulee vielä isompi mediahulina.
- Ei tule. Ei ole ennenkään tullut. Aina olen saanut tehdä kuten haluan. Minä! Minä! Minä! Ja se on oikein! Kysykää vaikka siskoltani, hänen mukaansa olen hyvä veli.

0 vastalausetta: