Pages

Sipilä hallintarekisteristä: Kukaan ei ole irtautumassa

30.11.15

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan kukaan ei ole irtautumassa hallituksen ajamasta hallintarekisteriuudistuksesta. Sipilä kommentoi asiaa saapuessaan Brysseliin EU:n Turkki-kokoukseen.

Julkisuudessa on sunnuntaina ollut tietoja siitä, että perussuomalaiset olisivat kaatamassa kiistellyn hallintarekisterin.

– Ei tästä keskusta ole irtautumassa eikä kukaan ole irtautumassa. Tästä tehdään hallituksena päätös, kun nyt ollaan saatu lausunnot kasaan.

Sipilä tulkinta hallintorekisteristä annetuista lausunnoista oli, että ne lausunnot eivät olleet kovin positiivia. Hallitus tekee päätöksensä hallintarekisterin suhteen tiistain ja keskiviikon aikana, Sipilä kertoi.

Sitäkään ei Sipilän mukaan ole vielä päätetty, miten valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) eduskunnalle antamia vääriä tietoja oikaistaan sen jälkeen, kun itse hallintarekisteripäätös on tehty.

– Minulla ei ole tietoa tahallisesta väärien tietojen levittämisestä. Jos sellaista on tehty, niin sitten tehdään asianmukainen oikaisu siihen. Varmasti siihen sopiva keino löytyy.

Joka tapauksessa Stubbilla on Sipilän täysi tuki.

Yle


- Pääministeri Juha Sipilä, tervetuloa Fiktiivisten keskustelujen haastatteluun.
- Kiitos.
- Meillä onkin ollut hallituksestanne täällä vieraita tämän hallintarekisterin tiimoilta aika paljon. Herra pääministeri, miten tämä nyt sitten oikein menee? Oletteko irtautumassa hallintarekisteristä?
- Ei tästä ole kukaan irtautumassa. Me teemme hallituksena päätöksen.
- Entä mitä ajattelette valtiovarainministeri Stubbin antamasta väärästä tiedosta?
- En tiedä onko siellä annettu väärää tietoa, ainakaan tahallaan.
- Mikä on tulkintanne lausunnoista?
- No eivätpä ne kovin positiivisia olleet.
- Pakko kysyä tässä kohtaa yksi asia, herra pääministeri...
- No kysyhän toki.
- Jos te itse henkilökohtaisesti olette todenneet, että lausunnot eivät ole olleet kovin positiivisia, niin kuinka sitten on mahdollista, että samoista lausunnoista voidaan todeta, että 90% on positiivisia?
- Kyse on sanan positiivinen määrittelystä.
- Anteeksi?
- No, mikäli siis lausunnot eivät ole positiivisia, niin se tarkoittaa sitä, että tarkoitettu asia on negatiivinen. Emme toki halua tukea negatiivista asiaa. Siinä tapauksessa negatiivinen kanta on Suomen kansan kannalta positiivinen, jolloin voidaan todeta, että on positiivista, että tämä negatiivinen kanta tulee esiin. Onhan näet niin, että negatiivinen lausunto hallintarekisteristä on positiivinen. Ja positiivisia kantojahan tässä on etsitty.
- Anteeksi...mitä?
- Ja koska ministeri Stubb on jatkuvasti kertonut, että haluamme positiivisia kantoja hallintarekisteristä ennen kuin teemme päätöksen puoleen tai toiseen, on selvää, että jos lähes 90% annetuista lausunnoista ovat negatiivisia, on todella positiivista, että meillä on näin monta selkeää negatiivista lausuntoa negatiiviseen asiaan. Ja siinä mielessä siis meillä on 90% positiivisia lausuntoja.
- Ei tässä ole mitään järkeä!
- Kuulkaahan, nuori toimittaja: Stubb on toiminut ihan oikein, hän on selvittänyt nämä asiat ja näin positiivisilla lausunnoilla on selvää, että tuemme häntä sataprosenttisesti. Lisäksi varojen piilottaminen on mahtavaa hommaa, itse olen tehnyt sitä jo vuosia.
- Tämähän on berlusconilaista omaan pussiin pelaamista koko homma!
- Tarvitseeko aina olla noin negatiivinen? Eikö voisi välillä olla positiivinen?

0 vastalausetta: