Pages

Elämänkoulu.

10.5.07


- Opettaja?

- Niin, Pekka?

- Voidaanko kerrata tuo murtolukujuttu? Multa meni vähän ohi, mä en tajunnut.

- Johtuuko se siitä ettet seurannut opetusta vai siksi ettet tajunnut?

- ...?

- Koska jos et seurannut opetusta, niin ei siitä ole hyötyä. Sinulta menee kaikki merkittävä ohi. Huomaat kolmevitosena opiskelleesi väärään ammattiin väärällä tavalla. Koska olet huithapeli, et huomaa käyttää kortsua ja siität viisi rääkyvää lasta jollekin haahkanaiselle. Ja se haahkanainen nussii vielä jotain sporttivarttiäijää selkäsi takana, koska olet niin perhanan sokea kaikelle. Jonain päivänä sitten vedät itsesi naruun.

- ...mut--

- JOS taas seurasit opetusta mutta et tajunnut, niin olet tyhmä. Ihan vitun tyhmä. Nokkelammat menevät yrityselämässä ohitsesi ja sinusta tulee firman syntipukki. Lopulta kun firma siirretään Kiinaan, sinä saat fudut ja kavallussyytökset ja kaverisi saavat bonukset. Vietät kakstoista vuotta perspanolandiassa Kakolassa ja takaisin tullessasi olet täysin yhteiskuntakelvoton.

- Opettaja!

- Niin, Kaisa?

- En minäkään ihan pysynyt kärryillä.

- Mutta sinä oletkin nainen, lasikaton uhri eikä noin nättiä tyttöä kukaan ota tosissaan. Että se siitä urasta. Jos haluat lapsia, elät elämäsi määräaikaisissa työsuhteissa ja jäät mieheesi kiinni, ja takertujathan ovat pahimpia. Semmoinen pullamössöämmä joka ei huomaa mitään vaikka ukko pomppii jatkuvasti jossain viihdyttämässä itteään nätimpien mimmien kanssa, kun itse paimennat niitä kauhukakaroitasi joiden elämä pyörii vain sokerin ja ADHD:n ympärillä. Jos taas keskityt uraan, sinusta tulee vittumainen takiaistussu ja jossain vaiheessa elämääsi huomaat olevasi rahoissasi, mutta kukaan ei halua tuntea sinua. Salilta tullessasi kompastut luksuskaksiosi eteiseen, venäytät selkäsi ja puolen vuoden päästä naapurit ihmettelevät että mikä haisee. Siellä olet kuolleena, unohdettuna ja muumioituna ja jos sinulla on ollut terrieri, se on syönyt puolet lihastasi ennen kuin on itse kaatunut kuolleena botox-myrkytyksen saaneena.

- Opettaja...

- Vittuako itkette. Maailma on paha paikka. Nyt alkoi taas vituttaa niin että lähden baariin. Että sommoro, muksut.

2 vastalausetta:

Anonyymi kirjoitti...

Pessimismi on perseestä!!! ;)

Tuomas kirjoitti...

Humalaa voi pitää myös ilman hauskaa!