Pages

Nettikeskusteluille ehdotetaan pakollisia valvojia

14.5.07

"Valtiosyyttäjä haluaisi internetin keskustelupalstoille pakolliset valvojat karsimaan asiattomia viestejä, kertoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen.

Sananvapauslainsäädäntöön erikoistunut valtiosyyttäjä Mika Ilman valtakunnansyyttäjänvirastosta ehdottaa, että keskustelupalstojen ylläpitäjät velvoitettaisiin käyttämään valvojia ja valvojan puuttumisesta rangaistaisiin.

Nykyään keskustelupalstan ylläpitäjä ei ole vastuussa viestien sisällöstä, jos se ei käsittele niitä etukäteen.

Netin keskustelupalstoilta löytyvistä loukkaavista viesteistä on tehty joitakin tutkintapyyntöjä. Parhaillaan jäljitetään esimerkiksi Susan Kurosta kommentoivien viestien kirjoittajia.Julkisen sanan neuvosto valmistelee nettijulkaisuista periaatelausumaa, joka on määrä julkistaa ensi viikolla." (IS)


- Moi poikani.
- Moi äiti.
- Mikäs sua vaivaa?
- No tuolla pihalla on toi poika, toi Jarno.
- Mitäpä Jarnosta.
- Jarno haukkui mua pissahousuksi.
- Vai että Jarno haukkui sinua pissahousuksi! Miten se nyt silleen, kauheeta! Kyllä nyt nyt kyllä! Poliisit hälytän pihalle nyt!
- Mutta äiti--
- Minä en aio katsella tuollaista toimintaa nyt kyllä ollenkaan! Otan heti seuraavassa taloyhtiön kokouksessa asiaksi, että pihalle tulee valvojat, ja ne ovat vastuussa keskustelusta! Eli jos joku siellä haukkuu toista pissahousuksi niin se on valvojan vika ja koska se on täysi-ikäinen, sitä voidaan kiskoa turpaan!
- Hyvä idea, äiti.
- Mutta miksi se Jarno sinua haukkui?
- Minä pissasin housuun.

4 vastalausetta:

Molla kirjoitti...

Poliisit hälytän pihalle nyt!

Pasilan käänteinen sanajärjestys ihan selkeesti.

Mut eihän tossa muuten oikeesti ole mitään järkeä. Kuka vaan voi avata keskustelupalstan, ja sillä voi olla vaikka kaksi jäsentä, vaikka Poika ja Äiti, jotka keskustelevat kotitöistä. Ja silläkin foorumilla pitäisi silloin olla "virallinen valvoja"...?

Tuomas kirjoitti...

Ja se valvoja on vastuussa mistä puhutaan.

Koskahan tämä ulottuu ihmisiin? Ja joo, Pasilaahan toki tavoittelin tuossa! Ilmiömäisen tv-sarjan imitointia suoritin!

Anonyymi kirjoitti...

Hmmm... eikä meidän tapaaminen saattanut vaikuttaa nimivalintoihin. :) Äärimmäisen osuva pätkä, ja sanoisin kyllä itsekin pissahousua pissahousuksi - ja luokanopettajana olisin todella mielissäni, jos joku muu voisi olla vastuussa sanomisistani. ;)

Tuomas kirjoitti...

En tiedä vaikuttiko kohtaaminen nimivalintoihin, mutta yleensä heitän vain jonkun nimen päästä ja se toimii. Mieluummin joku selkeä nykyään kuin Terttu-Petteri tai Aatos-Eveliina. Jarno on hyvä :)

Jos joku muuten tulee joskus sanomaan että "nyt kyllä kärjistät" näistä keskusteluista, aion vastata että "...niin?"