Pages

Venäjä: Viro saa syyttää itseään

3.5.07

"Venäjän ulkoministeriön mukaan Viro saa syyttää itseään levottomuuksista Viron Moskovan-suurlähetystön ympärillä. Viron päätös siirtää neuvostoaikainen sotamuistomerkki on kiristänyt jännitteitä, sanoo ulkoministeriön tiedottaja Mihail Kamynin uutistoimisto Reutersille.

Hänen mukaansa turvatoimia lähetystön ympärillä on kiristetty, ja Venäjä noudattaa diplomaattisopimuksia.

Viron suurlähettiläs Marina Kaljurand joutui aamupäivällä Moskovassa fyysisen hyökkäyksen kohteeksi. Kaljurandiin käytiin käsiksi ja hänen kasvoilleen suihkutettiin kaasua, Viron ulkoministeriön edustaja kertoi uutistoimisto BNS:lle." (IS)


- Hiljaisuus, hiljaisuus. Venäjän ulkoministeriön tiedotustilaisuus alkaa. Kysykää kysymyksenne hyvässä järjestyksessä noudattaen korrektia kieltä. Ulkoministeriö vastaa kysymyksiinne kykyjensä mukaan.

- Helena Vesala, Helsingin Sanomat. Miten suhtaudutte Viroa vastaan paraikaa raivoaviin mielenosoituksiin?

- Mitäs tilasivat.

- Anteeksi?

- Mitäs tilasivat, rölölöö. Jos alkaa isommilleen vittuilemaan, niin silloin tulee verta nenästä. Niin.

- Mutta Virohan on nykyään itsenäinen valtio, jolla pitäisi olla mahdollisuus päättää omista asioistaan ja tuo sotilaan pronssipatsas on kuitenkin muisto valloittajista...

- VÄITÄTTEKÖ MEITÄ NATSEIKSI?!

- En toki.

- Hyvä juttu, olemme nimittäin ihan päinvastaisia tyyppejä. Kovasti rauhantahtoisia. Ainoastaan rupeamme korkeintaan käymään sotaa fasismia vastaan.

- Kuka tässä fasisti on ja missä on sota?

- No, esimerkiksi Dmitri-poika, joka menehtyi mellakoissa. Eikö hän ole jo uuden sodan uhri?

- Mutta käsittääksenihän hän menehtyi toverinsa puukkoon...

- No katsokaa vähän virolaisten toimintaa! Näin käy veli veljeä vastaan! Emme aio katsoa hyvällä tämänkaltaista vihanlietsontaa!

- Antakaas kun nyt mietin, ymmärsinkö tämän oikein... ensin te tulitte ja miehititte--

- VAPAUTIMME!

- --miehititte Viron, ajoitte natsit hevon kuuseen ja pystytitte patsaan. Sitten sinne saavuttiin tasaisin väliajoin naureksimaan Virolle ja pohdittiin että käytännössähän tuo maa on edelleen osa Venäjää. Riippumatta maan itsenäistymisestä vaaditte edelleen, että arkaaiset arvot tulee ylläpitää ja vanhan valloittajan suuntaan on kumarrettava ja nyt kun Viro on päässyt jaloilleen, aiotte pistää paikan palasiksi?

- Niin, toimittaja, eikös se teidänkin maanne ollut Natoon menossa? Laitetaankos vähän rautaa rajalle, vrum vrum?

- Uhkailetteko te minua?

- Emme toki. Suomihan tekee maana ihan omat päätöksensä. Pitää vain pitää huolta siitä, että syy ja seuraus -suhde on selvillä.

- Eli?

- Otetaanpa toisen maan kautta esimerkki. Viro itsenäistyy. Ensimmäänen kerta. Viro poistaa pronssipatsaan. Toenen kerta. Viro vittuilee vielä, kolmas kerta ja se on sota.

- Joten?

- Suomi Natoon. Ensimmäänen kerta.

- Eiköhän tämä tästä tällä kertaa.

1 vastalausetta:

Ana kirjoitti...

Näin :-D Luin Lehden ja teikäläisen jutut peräkkäin. Toistaiseksi naurattaa...