Pages

"Obama ei yksin pysty kääntämään USA:n taloutta"

5.11.08

"Suomalaisekonomisti ei usko USA:n uuden presidentin tekevän ihmeitä heikolle taloustilanteelle, vaikka hän odottaa vaalituloksen lisäävän amerikkalaisten optimismia ja sitä kautta vaikuttavan positiivisesti maan talouteen.

***

Yhdysvaltain uusi presidentti Barack Obama ei yksin pysty kääntämään maan heikkoa taloutta, uskoo OP-Pohjola-ryhmän pääekonomisti Timo Lindholm.

– Kovia numeroita ajatellen vaalitulos ei merkitse välttämättä paljoa. Yhdysvaltain talous on sellaisissa ongelmissa, ettei yksi mies pysty sitä kääntämään, teki hän mitä hyvänsä. Urakka on iso kenelle tahansa, Lindholm kommentoi.

Viime yönä ratkennut vaalitulos on Lindholmin mielestä hyvä erityisesti sen takia, että se voi lisätä amerikkalaiskuluttajien luottamusta tulevaan. Kuluttajien luottamus oli tämän vuoden lokakuussa matalimmillaan sitten vuoden 1967, jolloin kuluttajaluottamuksen tilastointi aloitettiin.

Luottamuksen palautuminen olisi maan taloudelle hyvä uutinen, sillä kotitalouksien kulutusmenot muodostavat maan kansantuotteesta hieman yli 70 prosenttia.

– Tulos on positiivinen sen takia, että amerikkalaiset äänestivät muutoksen puolesta. Toivoisin, että muutos myös tuntuisi ihmisten korvien välissä jonkinlaisena optimismina." (Taloussanomat)


*ringaling*
- Haloo?
- Noniin, Obama.
- No mitä.
- Nyt on talouskriisi. Tee se sun temppus.
- Mikä temppu?
- No, tietsä. Taio se pois.
- Hä. Ei sitä voi noin vain taikoa pois! Se vaatii työtä koko kansalta! Nyt valitettavasti tulee vähän säästökuuri, kun ollaan hassattu vuosia rahaa tyhmiin juttuihin, kuten Irakin sotaan.
- Täh? Mutku mää niin tykkäsin Irakin sodasta. Onks se pakko lopettaa?
- No jos tahtoo säästää rahaa.
- No mut onks pakko?
- Mikä tässä nyt on niin monimutkaista?
- No mutkun mä äänestin sua kun sä sanoit että nyt on muutoksen aika...
- No niinhän onkin. Rahavirrat on suunnattava niin, että niistä hyötyvät muutkin kuin rikkaimmat.
- Siis yritätsä sanoa nyt niin, että kun mä äänestin sua ja mulla oli täysin epärealistiset kuvitelmat siitä mihin sä pystyt, niin nyt sä et pystykään tekemään sitä mitä mä halusin!
- No en minäkään ole kuin poliitikko. Mutta poliitikko jolla on ideoita.
- Tosi epistä siis! Toivottavasti joku salamurhaa sut! Huijari!
- McCain, lopettele soittelu keskellä yötä, jooko.
*klik*

0 vastalausetta: