Pages

Pc:n käynnistysaika ei ole palkallista työaikaa AT&T:llä

26.11.08

"Lukuisat yritykset Yhdysvalloissa, muun muassa operaattori AT&T, eivät maksa työntekijöilleen palkkaa tietokoneen käynnistämiseen ja sammuttamiseen kuluvasta ajasta. Yhtiöiden lakimiehen mukaan työntekijöiden aika kuluu kahvin hakuun ja jutteluun.

Työntekijät ovat Yhdysvalloissa haastaneet useita yrityksiä oikeuteen maksamattomista palkoista. Esimerkiksi suuri operaattori AT&T on ottanut käytännökseen, ettei se maksa tuntitaksalla työskenteleville palkkaa tietokoneen käynnistämiseen ja sammuttamiseen päivittäin kuluvasta 15–30 minuutista.

Työntekijöitä edustavan lakimiehen Mark Thiermanin mukaan nämä palkattomat minuutit leikkaavat viikkojen aikana huomattavasti jo ennestään minimipalkalla työtä tekevien ansioita.

Thiermanin mukaan työntekijät eivät kuitenkaan istu jouten koneen käynnistyessä. He aloittavat paperitöitä, soittavat työpuheluja ja järjestelevät kalenteriaan.

Useaa työnantajaa edustava lakimies Richard Rosenblatt Morgan, Lewis & Bockius -asianajotoimistosta on eri mieltä.

– He menevät tupakalle, puhuvat kavereilleen, hakevat kahvia - he eivät tee töitä, ainoa mitä he ovat tehneet on napin painaminen koneen käynnistämiseksi, ja syöttäneet salasanan.

Verkkopalvelu Law.com:in mukaan AT&T:n lisäksi esimerkiksi myös Unitedhealth Group Inc., Cigna Corp. ja BellSouth Corp ovat oikeudessa samasta syystä." (Digitoday)


- Jönssönen! Mitä sinä teet!
- Töitä.
- Miten Kiinan tilaus?
- Hoidossa. Soitin just Davidille.
- Mites se iltapäivän paltsu, onko jo agenda valmiina?
- Just viimeistelen.
- Just viimeistelet?! Mihin sulla on mennyt aikaa.
- No kone vähän hidasteli enkä mä saanut sitä sähköpostia ajoissa.
- No mitä teit sillä aikaa?!
- No mä jo tein alustavat suunnitelmat sille huomisen workshopille ja lähetin kokouskutsut ja-- VARO POMO! METEORIITTI!
- Mitä?
- MAAHAN! *kouraus maahan*
*ftiiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuuuuuuuuuSHCCLLLUMMFFPAPAPAPAHTERRRRHHAMAANAAAASCHMAPP!*

***

- Huh.
- Huh.
- Taisit pelastaa henkeni.
- Niin taisin.
- Mikä meinaa sitä että sillä välin et tehnyt paskaakaan töitä! Vähennän tämän liksastasi.
- Vittu mikä styranki.
- Ja jurnutuksen kans!

1 vastalausetta:

T kirjoitti...

Tämäkin on hauskaa, koska se on totta.

Aikoinaan työskennellessäni Pimeyden Sydämessä, ihan täällä oma maa mansikassa, virman perusperiaatteisiin kuului suunnilleen laskea kauanko minä kurja olin ollut vessassa ja kuluttanut työnantajan aikaa ruumillisiin toimintoihini.

Hallintoperiaate oli "your @$$ is MINE, boy!!!".

Positiivista tosin on se, että tuon työpaikan jälkeen KAIKKI on ollut kuin silkkihansikkaalla kutittelua ("Alakerta palaa? P*rkele palakoon; minä olen työskennellyt Pimeyden Sydämessä, eikä siellä jätetty palavaa taloa.") ;)