Pages

Tekstiviesti on Obaman salainen ase

4.11.08

"Presidenttiehdokas Barack Obama kaivaa tänään vaalipäivänä takataskustaan ne miljoonat matkapuhelinnumerot, joita hänen kampanjatoimistonsa on kerännyt lähes kaksi vuotta.

Obama käyttää viimeisenä vaaliaseenaan suomalaista keksintöä eli tekstiviestiä. Sillä hän koittaa saada varsinkin nuoret äänestäjät liikkeelle. Perinteisesti laiskasti äänestävien nuorten on povattu ratkaisevan presidentinvaalit.

- Barack Obama tavoittelee alle 160 merkillä tätä sukupolvea, joka yrittää muuttaa maailman, toteaa kilpailevan leirin eli republikaanien nettikampanjaa konsultoiva David All uutistoimisto Bloombergin mukaan.
Tutkimukset osoittavat, että tekstaaminen on yksi tehokkaimmista ja halvimmista keinoista saada varsinkin tummaihoiset, latinalaisamerikkalaiset nuoret vaaliuurnille Yhdysvalloissa.

Obama on vahvasti läsnä sosiaalisissa verkostoissa. Hänen YouTube-videoita katsellaan ahkerasti ja Facebookissa hän on kerännyt miljoonia "ystäviä", monta kertaa kilpakumppani John McCainia enemmän. David All sanoo ihailevansa Obaman Internet-menestystä, joka näkyy myös hänen online-varainkeruussaan.
Elokuussa Obama ilmoitti tekstarilla halukkaille hänen suosikkinsa varapresidentiksi. Konsti poiki kampanjatoimistolle kolme miljoonaa puhelinnumeroa.

Myös republikaanit aikovat tänään tekstailla, mutta kohdistetummin ja pienemmällä volyymilla." (Aamulehti)


- Hätäkokous! Vain tärkeimmät republikaanit paikalle!
- Tulenko minäkin?
- Oletko vaaleaihoinen konservatiivinen viiskymppinen kristillinen mieshenkilö?
- No, olen 49...
- No sitten et tule.

***

- No niin, tervetuloa suljettujen ovien taakse. Meillä on ongelma. Obama johtaa McCainia 11 prosenttiyksiköllä ja nyt se piru aikoo vielä hankkia nuoret äänestäjät puolelleen.
- Mikä avuksi?
- No, ennen kuin saamme virallisen tiedon siitä, onko ne vaalikoneet varmasti saatu hakkeroitua äänestämään vain Mccainia, meidänkin täytyy alkaa lähetellä tekstiviestejä nuorisolle.
- Hyvä idea! Etsitäänpä sopivia numeroita.
- Totta! Hei, lähdepä assari etsimään meille sopivia numeroita porukasta joka ehkä äänestäisi meitä. Ikäryhmää 18-26. Mutta ei yliopistoja, ne eivät äänestä meitä. Eikä tummaihoisia. Eikä ateisteja. Eikä ainakaan seksuaalisia vähemmistöjä.
- Selvä...minäpä tarkistan paljonko meillä on numeroita.
- Sillä aikaa me muut voisimme pohtia sitä viestiä minkä lähetämme eteenpäin. Ideoita?
- Miten ois vaikka "vain idiootti äänestää afrikan neekeriä"?
- Vähän hyökkäävä. Miten olisi "Ethän haluaisi hampurilaistakaan tummalla leivällä"?
- Osaako ne yhdistää sen mitenkään vaaleihin?
- "Vaaleissa osaaminen on ihoissa vaaleissa"?
- Tuo on todella naurettava sanaleikki ja sitä paitsi me puhumme tässä englantia joten tuo ei ees toimi.
- Hei, minä tarkistin tässä välissä paljonko niitä numeroita on.
- No?
- Kaikkiaan 12 kappaletta ja nekin ovat meidän muksuja.
- Ehkä meidän on syytä tosiaan vähän laajentaa. Mutta mietitään se viesti nyt.
- Hei! Keksin! Keksin!
- No?
- "Jos et äänestä McCainia ja lähetä tätä viestiä kymmenelle kaverillesi, Sarah Palin muuttaa teille asumaan viikon kuluessa. Ethän katkaise ketjua!"
- Nerokasta. Tuokaa kännykkä, alan naputtelemaan.

0 vastalausetta: