Pages

Ikääntyvien avioliitot lisääntyvät

2.3.09

"Yhä useampi keski-ikäinen ja ikääntyvä uskaltautuu uuteen parisuhteeseen, kirjoittaa Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen.

Iäkkäiden solmimien avioliittojen määrä on kymmenen vuoden aikana kaksinkertaistunut.

Tilastokeskuksen mukaan nykyisin solmitaan vuodessa noin tuhat sellaista avioliittoa, joissa toinen tai molemmat ovat yli 60-vuotiaita. Kymmenen vuotta sitten tällaisia liittoja solmittiin alle 500.

Keski-ikäisten liitot ovat lisääntyneet samaa tahtia. Yli 50-vuotiaiden liittoja solmitaan nykyisin noin 3 500 vuodessa.

Vanhustyön keskusliitosta arvioidaan, että ikääntyvien uusiin liittoihin suhtaudutaan aiempaan sallivammin. Monet omaiset kokevat, että uusi liitto helpottaa myös heidän elämäänsä, kun se samalla vähentää huolta ikääntyvästä äidistä tai isästä." (MTV3.fi)


- Tahdotko sinä Frida Amalia Ojanperä ottaa Eino Kalervo Johannes Läntisen aviomieheksesi, olla hänelle uskollinen ja rakastaa häntä hyvinä ja pahoina päivinä, aina kuolemaan asti?
- Tahdon.
- Tahdotko sinä Eino Kalervo Johannes Läntinen ottaa Frida Amalia Ojanperän vaimoksesi, olla hänelle uskollinen ja rakastaa häntä hyvinä ja pahoina päivinä, aina kuolemaan asti?
- Tahdon.
- Julistan teidät mieheksi ja vaimoksi. No niin, nyt voi irrottaa piuhat.
*piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip*
- Se ei kauaa kestänyt se liitto.

0 vastalausetta: