Pages

Ylimääräiset opintotuet ehtii vielä palauttaa

5.3.09

"Liikaa opintotukea viime vuonna nostaneilla opiskelijoilla on maaliskuun loppuun asti aikaa palauttaa ylimääräiset tuet ilman takaisinperintämaksuja.

Jos ylimääräisiä tukia ei palauta oma-aloitteisesti ajallaan, Kela perii ne takaisin 15 prosentilla korotettuna.

Opintotukea voi nostaa helposti vahingossa liikaa, jos ei kiinnitä huomiota tulorajoihin. Opiskelijan tulot määrittävät, kuinka monta kuukautta opintotukea hän voi vuoden aikana nostaa.

Tuet voi palauttaa Kelan verkkosivujen kautta. Oma-aloitteisesti tukensa palauttava korkeakouluopiskelija saa palauttamansa tukikuukaudet takaisin ja voi käyttää ne myöhempinä vuosina.

Vuosi sitten opintotuen vapaaehtoisia palautuksia kertyi yli 30 000 opiskelijalta yhteensä 29,2 miljoonaa euroa." (Nelonen)


*ringaling*
- Teppo.
- Kela täällä moi.
- No moi moi.
- Kuules, sulla ois nyt tää kuukausi aikaa maksaa meille 835 euroa ja 19 senttiä.
- Hä! Mitä!
- Liikaa opintotukea olet nostanut.
- En varmasti! Kaikki opintoviikot olen tehnyt mitä on pitänyt, enhän minä käy edes töissä! Tulot ovat nollassa! Kesäisin asun veneen alla!
- Lasketaanpas. Tammikuussa sinulla jäi tilille ennen helmikuun tukea 46 euroa ja 3 senttiä. Se on ylimääräistä tukea, koska et käyttänyt sitä.
- Mutta mä olin vain säästäväinen...
- Sitten maaliskuussa tarjosit naapurin Petelle kaljan. Jos sulla on varaa tarjota kalja, niin sä et tarvii niin paljon tukea.
- Mut--
- Tyttöystävälle kukkia, lähetit mummulle kortin ja ryhdyit vielä tukemaan neekereitä kuudella eurolla kuussa. Joululahjat yms... loppuvuoden saldoksi ylimääräistä opintotukea olet siis saanut 835 euroa ja 19 senttiä. Maksa kuun loppuun mennessä tai lyömme 15 prosenttia korkoa päälle.
- Tämähän on hävytöntä!
- Hävytöntä? TÄMÄ - ON - KELA!

0 vastalausetta: