Pages

Kännykkä-tv yritetään pelastaa Suomessa

12.3.09

"Dvb-h-päätelaitteita on Suomessa käytössä eri arvioiden mukaan vain joitain tuhansia. Se ei vielä riitä massamedian syntymiseen ja uuden sisällön tarjoamiseen. Nokia N77 on laitteista edullisin ja pienin Suomessa.
Suomen piti olla dvb-h-tekniikan mobiilitelevision tiennäyttäjä, mutta varhaisista piloteista huolimatta palvelu on jämähtänyt alkuvaikeuksiin. Sisältöä ei ole juuri tarjolla, uutta ei saada tekijänoikeuskiistojen takia, dvb-h-päätelaitteet ovat vähissä ja käyttäjämäärät ovat pienet. Ratkaisuja yritetään etsiä elokuun alkuun mennessä.

Asiaa edistämään on nimitetty työryhmä, jossa ovat mukana Nokia, Kuluttajavirasto, liikenne- ja viestintäministeriö, Ficom mobiilioperaattoreiden edustajana, kaupalliset tv-kanavat ja Yleisradio sekä tekijänoikeusjärjestöt. Luovan työn tekijät ja yrittäjät (Lyhty) ry ja Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat (Satu) ry.
Digitan ylläpitämässä dvb-h-tekniikan verkossa näkyvät varsinaisista tv-kanavista tällä hetkellä vain MTV3 ja Voice TV. Yleisradio ei koskaan aloittanut lähetyksiä, koska ei päässyt sopuun tekijänoikeusjärjestöjen kanssa. Nelonen taas lopetti jo aloittamansa lähetykset, koska kustannukset olivat nousemassa ilman, että katsojia oli juurikaan." (Tietokone.fi)


- Hei jätkä hei sä siellä! Osta hei HDTV!
- Eiku osta kännykkä-tv!
- HDTV! 50-tuumainen laajakuva!
- Eiku 2,4 tuumaa! Tämmöinen postimerkki!
- Satoja kanavia ja maksukorttivalmius!
- Eiku muutama kanava, nekin näkyy hyvällä alueella!
- Katso ystäviesi kanssa olohuoneessa! Makoile soffalla! Tunnelmoi!
- Eiku katso metrossa niin että joku tönii sua! Joko kuulokkeilla tai paskalla piipperikaiuttimella!
- Katso monituntisia elokuvia monikanavaäänellä!
- Katso puoli tuntia ennen kuin akku loppuu!

***

- No saatana. Se sitten osti sen sun tarjoaman HD-telkkarin.
- Niin taisi.
- Myit jo kymmenennen minun edestäni eikä olla vielä ees puolessapäivässä. Onko mun tuotteessa jotain vikaa?
- Varmaan tv-kanavien tekijänoikeus. Sun kannattaa lähettää vetoomus liikenne- ja viestintäministeriöön. Silloin alkaa myynti sujua!
- Tänks, mään! Mäpä teen niin!

0 vastalausetta: