Pages

Työmarkkinajärjestöt huolissaan nuorten kesätöistä

10.3.09

"Sekä työnantajien että työntekijöiden työmarkkinakeskusjärjestöt kannustavat työnantajia tarjoamaan nyt mahdollisimman paljon kesätöitä ja harjoittelupaikkoja nuorille.

- Synkistä talousnäkymistä huolimatta nuorille on tärkeää järjestää mahdollisuuksien mukaan kesätöitä ja harjoittelupaikkoja, korostavat työmarkkinakeskusjärjestöt yhteisessä kannanotossaan.
Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Akava, Elinkeinoelämän keskusliitto, Kirkon työmarkkinalaitos, Kunnallinen työmarkkinalaitos, SAK, STTK ja Valtion työmarkkinalaitos.

- Jotta talous saadaan nousuun, tarvitaan osaavia ja innovatiivisia työntekijöitä. Positiivinen kokemus työelämästä innostaa nuoria töihin. Yhteydet työelämään tuleviin nuoriin tarjoavat työnantajille mahdollisuuden saada tulevina vuosina palvelukseensa ammattitaitoisia työntekijöitä, vetoomuksessa todetaan." (Kauppalehti)


*ringaling*
- Työmarkkinakeskusjärjestöt, kuinka voin auttaa?
- No täällä on Työnantajain keskusliitto terve.
- No terve.
- Meillä on ongelma.
- Minkäslainen ongelma?
- No, perinteisesti kun meiltä lähtee tyyppejä kesälomalle, me palkkaamme tänne aivan pennihiluilla käytännössä valmistuneita ammattinsa osaavia ihmisiä. Nyt kun on tämä taantuma, niin sitten on vähän sellainen huono karma ottaa ketään kesätöihin kun kerran irtisanotaan vakiväkeäkin huolella. Ja työt pitäisi kuitenkin tehdä ja mietittiin että jos me alipalkattaisiin kesäporukkaa tekemään poispotkittujen työt niin mitäs, oisko hyvä idis.
- Mites me tähän liitytään?
- Niin sellaista mietittiin että kirjoittaisitteko jonkin julkisen vetoomuksen, niin ihmisetkin ymmärtäisi että "jaa, ne siksi ottaa kesätyöläisiä ja vielä tällä kertaa alennetulla palkalla koska ne tahtoo nuorille vain hyvää".
- Kuulostaa vähän ilkeämieliseltä ajatukselta. I love it!
- Niin, mehän tosiaan aiomme maksaa oikeista töistä jonkun 7 euroa tunnilta.
- Sehän on ihan tarpeeksi. Eikös ne opiskelijasolut ole käytännössä ilmaisiakin.
- Ovat, ovat! Ja tällä tavalla voidaan pakottaa sakki vielä ottamaan opintolainaa, jolloin koroilla pankitkin elpyvät!
- Näppärää!
- Työharjoittelustakaan emme ole maksaneet aikoihin emmekä maksa kyllä nytkään! Kyllä sitä saa reippaita työkokemuksia muutenkin!
- Kyllä meillä nyt on hyvin pullat uunissa!
- On!

1 vastalausetta:

Unknown kirjoitti...

:D Aivan loistavaa (ei tää taida vastalauseeksi kelvata...), tätä blogia mä olen koko elämäni etsinyt.