Pages

Kansanedustajan erikoinen vaatimus: Suuntautuminen kerrottava

29.9.11

"...

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko puolestaan sanoo, että hän haluaisi työnantajana tietää työntekijän seksuaalisen suuntautumisen.

- Totta kai. Jos tuo niitä omia arvoja työssään esiin, tai jos arvot ovat ristiriidassa yhdessä sovittujen pelisääntöjen kanssa, niin täytyy katsoa, että ne (työpaikan) arvot tulevat toteutumaan, Niikko toteaa.

- Työnantajalla on oikeus valita paras mahdollinen henkilö tehtävään, Niikko lisää.

Niikko työskenteli perustamansa Takaisin elämään -nuorisojärjestön toiminnanjohtajana 2000-2011.

Olitko itse valmis palkkaamaan homoja?

- Siellä (nuorisojärjestössä) vaadittiin kristillistä esimerkkiä ja vakaumusta. Kristillisyyteen kuuluu suvaitsevaisuus, mutta ei se tarkoita sitä, että aivan kaikkea suvaittaisiin, Niikko sanoo tarkemmin määrittelemättä.

..
." (IL)- Jaa, sinä olet varmaan Make.
- Joo.
- Minä oon Niikon Mika. Tuolla on sun työpöytäsi, mutta ennen kuin me mennään sinne työpöydän ääreen, niin ois pari paperihommaa mitä pitäis tehdä.
- No selvä.
- Pitäis käydä läpi tän työpaikan arvot.
- Okei, käydään vain.
- Eli oletko näiden kanssa yhtä mieltä. Ymmärrät varmaan, että jos omat arvot ovat ristiriidassa yhdessä sovittujen pelisääntöjen kanssa, niin täytyy katsoa että pelataan työpaikan arvojen mukaan.
- Ilman muuta.
- Okei, eli ensimmäinen arvo täällä meillä Takaisin elämään ry:ssä on: Muutos on mahdollista.
- Kyllä. Olen yhtä mieltä.
- Odotas, odotas. Se siis tarkoittaa, että ei ole tilannetta tai ihmistä, joka ei voisi muuttua parempaan suuntaan. Uskomme totaaliseen muutokseen; ihmisen fyysisen, psyykkisen, sosiaalisen ja hengellisen minän muutokseen. Työssämme se ilmenee siten, että meillä ei ole toivottomia asiakkaita. Mikäli henkilöllä on halu muutokseen, olemme valmiita tekemään työtä sen eteen.
- Tietysti olen samaa mieltä. Kaikki muuttuu paremmaksi.
- Hyvä! Sitten tämä toinen arvomme: Elämä on arvokasta.
- Tottakai se on arvokasta!
- Hyvä, hyvä! Mitä se siis tarkoittaa meillä on että elämää ei ole varaa hukata. Jokaisen elämällä on merkitys, eikä sitä ole tarkoitettu tuhottavaksi päihteillä, rikollisuudella, väkivallalla ja valheilla.
- Ei tietenkään. Ihmisen tulisi voida elää mahdollisimman rauhassa itselleen soveliasta elämää, kunhan ei vahingoita muita.
- Hienoa! Sitten vielä: Jokainen on tärkeä.
- Ilman muuta.
- Se tarkoittaa, että kunnioitamme ihmisiä ihmisinä riippumatta siitä, onko kyseessä asiakas, työtoveri tai kuka tahansa työn piirissä oleva ihminen. Ihmisten teot saattavat olla hyviä tai huonoja. Ihmiset voivat muuttua. Ihmisen kunnioittaminen on syrjäytymisen ehkäisyn peruspilari.
- Ilman muuta, minäkin--
- Emme siis kohtele ihmisiä pilkallisesti tai loukkaavasti. Kunnioittaminen näkyy kanssakäymisen arkipäivässä, ystävällisyytenä ja kohteliaisuutena. Olemme empaattisia ja palvelualttiita. Asiakkaana ihminen ei ole muutoksen kohde vaan muutoksen toteuttaja. Arvostamme ihmisen omaa vapaata tahtoa ja kykyä löytää ratkaisut elämänsä pulmiin.
- Hienoa! Vihdoinkin joku paikka jossa ymmärretään millaisia ongelmia minullakin on ollut. Olen joutunut monta kertaa kokemaan ahdasmielisyyttä, poikaystäväni kanssa meitä on katsottu pitkään ja--
- Mitääää.
- Niin, siis minä ja poikaystäväni olemme usein saaneet kuulla, ettemme saisi olla sellaisia kuin tahdomme, vaikka haluamme vain rakastaa ja--
- Siis sssseeeis. Mitä. Ootko sä homo.
- En ajatellut, että se olisi ongelma? Juurihan kerroit että ihmisten kunnoittaminen on tässä firmassa tärkeää.
- Kuules nyt pyllyapina. Meidän firmassa ei homot työskentele. Se menee meidän arvoja vastaan.
- Mutta nythän puhut itsesi pussiin kokonaan, juurihan sanoit, että--
- ULOS, SODOMIITTI!

1 vastalausetta:

Anonyymi kirjoitti...

"Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia - TOISET ELÄIMET OVAT TASA-ARVOISEMPIA KUIN MUUT"
- George Orwell: Eläinten vallankumous -