Pages

Instagram puolustautuu: Emme aio myydä käyttäjiemme kuvia

19.12.12

Instagram vannoi tiistaina tarkistavansa paljon kohua herättäneet Instagramin uudet käyttöehdot. Maanantaina julkaistujen käyttöehtojen sanamuodosta sai selkeästi sellaisen käsityksen, että Instagram pidättää itsellään oikeuden myydä käyttäjien kuvia eteenpäin mainostajille.

Uusien käyttöehtojen on määrä astua voimaan tammikuun 16. päivä. Instagramin perustajiin kuuluva Kevin Systrom riensi puolustamaan muutosta todeten Instagramin virallisessa blogissa, että palvelu yritti viestittää haluavansa vain kokeilla ”Instagramille sopivaa innovatiivista mainontaa”.

Systromin mukaan jatkossa esimerkiksi yrityksen voivat hankkia halutessaan kuvilleen enemmän näkyvyyttä. Tässä yhteydessä yrityksen profiilia seuraavien käyttäjien nimi voi näkyä muille käyttäjille.

Systrom kiistää, että muutosten myötä palvelun olisi mahdollista myydä käyttäjien kuvia ilman erillistä lupaa, mutta myöntää, että uuden sopimuksen kieli oli epäselvää: ”Työstämme tällä hetkellä käyttöehdoista kielellisesti päivitettyä versiota varmistuaksemme siitä, että asia on selvä.” Instagram aikoo myös tyystin poistaa kohua aiheuttaneen kohdan.

Tietoviikko


*ringaling*
- Instagramilla, Kevin puhelimessa.
- Heippa, täällä on iso mainosvalokuvafirma.
- No hei!
- Tarvittaisiin jotain nuorisoa koskettavia mainoskuvia ja mietittiin, että voitaisko me ostaa ne palvelun käyttäjien instagram-kuvat mainoskäyttöön?
- Ilman muuta! Ilmoitan, että me alamme käyttää näitä mainoskäytössä. Laitan linkin kuvatietokantaamme, niin voitte tutkia. Ottakaa yhteyttä kun tiedätte mitä haluatte ostaa.
- Tämä selvä!
*klik*

***

*ringaling*
- Instagramilla, Kevin puhelimessa.
- Päivää. Täällä isosta mainosvalokuvafirmasta.
- No hei! Laitetaanko miljoonaliikevaihto pyörimään?
- No ei laiteta.
- Miksei?
- Nää kuvathan on ihan skeidaa. Kuka ottaa noin paljon kuvia ruoasta tai kissoistaan? Tai hassuista silmälaseista? Ja kaikissa on tuollainen halpisfiltteri päällä.
- Niin no...
- Että ei tullut kauppoja nyt. Hei hei. *klik*
- Mut--no äh. Ehkä vain käyn ilmoittamassa, että kokeilimme innovatiivista mainontaa ja muutan käyttöehdot uudestaan jos joku toinen firma kiinnostuu.

1 vastalausetta:

MVARISH kirjoitti...

Ai juma tämä oli hyvä.