Pages

Valtuusto äänesti kulttuuriravintola Jokelan kumoon

18.12.12

Joensuun kaupunginvaltuusto äänesti kaupungin osayleiskaavasta. Ravintola Wanha Jokela jäi ilman suojelumerkintää. Päätös osayleiskaavasta syntyi äänin 36 - 21.

Valtuuston päätöksestä jätettiin peräti 17 eriävää mielipidettä, mikä on huomattavan paljon. Osayleiskaavan hyväksyminen kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti tarkoittaa, että Jokela jäi ilman suojelumerkintää. Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiö haluaa rakentaa ravintolan paikalle uudisrakennuksen.

Kaupunginvaltuuston salin lehterit olivat täynnä Wanhan Jokelan puolustajia. 300 - 400 hengen porukka marssi Jokelasta torin läpi kaupungintalolle. Kaupungintalon portailla soi musiikki ja ihmiset huusivat iskulauseita kuten: "Turha kylä ilman Jokelaa!".

Kun kaupunginvaltuusto päätti äänestyksen jälkeen hyväksyä osayleiskaavan, ihmiset huutelivat vastalauseita ja jopa itkivät lehtereillä.

...

Yle


- Sitten pitäisi miettiä, että mitä tehdään Wanhan Jokelan kanssa.
- Miten niin?
- Sen kokoisesta tontista voisi saada aika hyvin fyrkkaa.
- Jaa?
- Ja se on aika huonossa kunnossa se Wanha Jokela.
- Mutta se on kyllä ollut ravintolakäytössä 1930-luvulta lähtien. Se on osa joensuulaista kulttuuria. Siellä on tehty paljon historiallisia asioita ja lukuisat kulttuurihenkilöt tukevat sen säilyttämistä. Jos sen paikalle rakennetaan toimistokäyttöön moderni elementtirakennus, on varsin todennäköistä että se uusi rakennus on vajaan 80 vuoden päästä rutkasti huonommassa ja rumemmassa kunnossa kuin Wanha Jokela on nyt. Sitten kaduttaa varmasti.
- Sä et tajua nyt täysin.
- Mitä mä en tajua?
- Siis vertaa. Joko kulttuurirakennus vajaan 80 vuoden päästä...
- Tai?
- Tai rahaa käteen grynderiltä nyt.
- Se olikin just tyypillinen ryyppyputka. Minä tilaan purkuryhmän.

0 vastalausetta: