Pages

Tutkimus: Tällaisia lahjoja ihmiset haluavat - "ajatus ei ole tärkein"

5.12.12

Tuore tutkimus paljastaa, että lahjan antajan on vaikeampi päästä lahjan saajan pään sisään kuin uskoisikaan. Myös tulokset ovat sen mukaiset.

Sen sijaan kannattaa kuunnella lahjatoiveita ja unohtaa oma luovuus.

"Selvisi, että lahja on tärkein, ei ajatus", toteaa käytöstieteen professori Nicholas Epley Chicagon yliopistosta Wall Street Journalille.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, ettei lahjan saama arvostus välttämättä kasva siihen käytetyn rahasumman kanssa samaa tahtia.

Tutkimus paljastaa myös hyviä uutisia niille, jotka antavat itse lahjaksi saamiaan esineitä muille. Sitä ei nimittäin kannata häpeillä kovin paljoa, sillä lahjan alkuperäinen antaja tuskin pahoittaa mielensä niin pahasti kuin voisi luulla.

Sen sijaan tutkimukseen osallistuneista 79 prosenttia on sitä mieltä, että itse saadun lahjan antaminen toiselle on jouluna hyväksyttävää.

Talouselämä


- Hyvää joulua, kulta!
- Onko se Assassin's Creed 3? Onko? Onko?
- No ei, höpsö! Minä kudoin sinulle villapaidan! Katso, siinä on suloinen poro!
- Ah-ha. Just. Onks tää joku läppä?
- No ei ku ajattelin, että jos sulla vaikka tulee kylmä niin sitten voit pukea tämän ylle ja muistella miten kivaa oli kun vaimo kutoi villapaidan. Ja ajatushan on tärkein!
- Eli sulla EI ole missään piilossa Assassin's Creed kolmosta?
- No ei ole. Lopeta siitä puhuminen nyt. Mutta hei... mitä sä hankit mulle lahjaksi?
- Ai lahjaksi? Öö...odota hetki. *paketoinnin ääniä* Tattadaa! Tässä on sulle kuule käsinkudottu villapaita jossa on suloinen poro!
- Meni sitten pilalle tämäkin joulu.
- No niin meni! Mitä mä nyt pelaan?

2 vastalausetta:

Nollavaimo kirjoitti...

:D :D
Sähän olet ihan liekeissä!

Tuomas kirjoitti...

Somebody put something in my drink.