Pages

"Julkilesbon olisi vaikea olla Lapin Kansan päätoimittajana"

2.10.08

"Lapin Kansan nykyisen päätoimittajan Heikki Tuomi-Nikulan mukaan julkilesbon olisi vaikea työskennellä Lapin Kansan päätoimittajana.

Tuomi-Nikula toteaa, että hän ei ole koskaan kysynyt lehteen palkatuilta toimittajilta heidän sukupuolista suuntautumistaan.

- Minusta olisi aika erikoista, jos tässä olisi julkilesbo. Jokuhan voi olla kaappilesbo tai homo, niitähän on varmasti.

- Mutta jos puhutaan ihmisestä, joka edustaa Lapin Kansaa, niin kyse ei ole vain lehden, vaan koko maakunnan edustamisesta. Ja jos hän on julkisesti parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa, niin kaikki mitä hän kirjoittaa, peilautuu hyvin helposti sitä vasten, mikä hänen yksityissuhteensa on. Se voisi tuottaa vaikeuksia. Minä ainakin kustantajana miettisin kaksi kertaa, valitisisinko sellaista päätoimittajaksi vai en, Tuomi-Nikula pohtii.

Tuomi-Nikula valmis siirtämään eläkepäiviä

Tuomi-Nikula huomauttaa, että hän ei tunne Korhosta ja muistuttaa, että päätoimittajan valitsee lehden kustantaja.

Hänen mukaansa Alma Median johto on tunaroinut Lapin Kansan päätoimittajan valinnassa. Tuomi-Nikulan mukaan yhtiön johto ei selvittänyt tarpeeksi tarkkaan päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen taustoja.

Tuomi-Nikula on jäämässä eläkkeelle päätoimittajan tehtävistä joulukuussa. Hän kuitenkin sanoo, että voi jatka päätoimittajana niin kauan, kunnes hänen uudelleen valittava seuraajansa aloittaa.

Tuomi-Nikulan seuraajaksi syyskuussa valittu Johanna Korhonen sai potkut yllättäen keskiviikkona. Korhosen mukaan potkujen syy on se, että hänen puolisonsa on nainen. Alma Media on kiistänyt väitteen ja sanonut johtajasopimuksen purkamisen johtuneen Korhosen epärehellisyydestä." (YLE)


- Hyvää päivää, herra Tuomi-Nikula, tervetuloa Fiktiivisten keskusteluiden haastatteluun.
- Hyvää päivää, Tuomas. Vaikka enhän minä oikeasti täällä ole puhumassa saati sinä minua haastattele.
- Se onkin ihan hyvä fakta muistaa kaikkien lukijoidenkin, ettei tule vihaista palautetta ja kunnianloukkaussyytettä. Miksikö? Koska olemme täällä keskustelemassa Johanna Korhosen yllättävästä irtisanomisesta. Tässä ollaan oltu montaa mieltä ja paljon on asioita liikkunut mediassa, mikä teidän mielipiteenne on? Kenen puolella te olette.
- No, jos ihan suoraan sanon, niin Alma Median johto on tunaroinut.
- Olette sitä mieltä, että päätoimittajan irtisanominen ihan lain hyväksymien makuuhuonepuuhien perusteella on paha juttu?
- Herran jestas, ei! Älä vain paina tuota sinne blogiisi. Tarkoitin, että Alma Median johto on tunaroinut, kun ei selvittänyt tarkkaan päätoimittajaksi valitun taustoja. Sehän on lesbo, tiesitkö?
- Niin, käsittääkseni tämä ei ollut uusi as--
- Siis haloo! Kuka nyt lesbon valitsisi päätoimittajaksi! Tiedätkö, minä ainakin miettisin kaksi kertaa ennen kuin lähtisin ylipäänsä laittamaan ketään poikkeavaa päätoimittajaksi!
- Oletteko sitä mieltä, että henkilön sukupuolielämä vaikuttaa häneen toimijana?
- En toki. Mutta se on vaan niin ällöttävää. Katsella toista ja koko ajan miettiä että "hitto, sehän on lesbo, miten se nyt voi olla lesbo". Kaikki mitä hän sanoo, peilautuu hyvin helposti sitä vasten että SEHÄN ON LESBO!
- Koetteko, että ongelma on Johanna Korhosella vai kenties teillä ja hänet irtisanoneilla?
- No kyllä minulla on ongelma siinä että Johanna Korhonen on lesbo! Ei se voi edustaa mitään muuta kuin lesboutta. Jos se mainostaisi autojakin niin kaikki sanoisivat että tuolla huristaa nyt lesboauto.
- Huomaatteko, että olette käyttäneet jokaisessa lauseessanne sukupuoliseen suuntautumiseen viittaava termiä?
- No mutta etkö sinä rakas lapsi tajua. Ihminen on sitä ketä panee.
- Kiitos tästä.

0 vastalausetta: