Pages

Turun linnassa turmeltiin arvokkaita maalauksia

28.10.08

"Turun linnassa on turmeltu toistakymmentä arvokasta öljyvärimaalausta. Maalauksiin on isketty reikiä todennäköisesti sateenvarjon päällä, arvelee museotoimenjohtaja Juhani Kostet Turun maakuntamuseosta.

Turkulainen mesenaatti, tupakkatehtailija Rettig tilasi Tukholmasta 1800-luvulla suomalaisia ja ruotsalaisia suurmiehiä sekä -naisia esittäviä maalauksia.

Teoksissa esiintyvät historialliset merkkihenkilöt muun muassa Pietari Brahe, Eerik 14. ja Kaarina Maununtytär. Albert Edelfeldtin kuuluisa Kaarle Herttua herjaa Klaus Flemingin ruumista -teos kärsi myös lievästi.

Tihutyö havaittiin lauantaina ja maalausten restauroinnin uskotaan maksavan kymmeniä tuhansia euroja tai mahdollisesti enemmän.

Linnan henkilökunta selvittää parhaillaan tihutyön laajuutta. Poliisi tutkii asiaa." (Yle)


- Tästäkö me maksettiin seitsemän ja puoli euroa?
- Esko, hyss. Tämä on vanha linna.
- Niin! Mut eihän täällä oo mitään hauskaa!
- Miten niin ei? Historiallisia arvoesineitä! Menneiden vuosien tuulahduksia! Asioita ajalta jolloin kaikki tehtiin vielä kunnolla eikä vain hetken kestääkseen.
- Sähän puhut ihan tyhmiä. Kato vaikka tota taulua. Heti meni rikki kun vähän tökkäsin sateenvarjolla!
- Lopeta!
- Ja toikin!
- LOPETA!
- Ja toikin! Näähän on kaikki ihan paskoja!
- Lopeta heti tai saat olla vuoden ilman. Ja se sateenvarjo tänne.
- Tää on ihan perseestä tää paikka. Miksen mä voisi mennä jo baariin?
- Sä lupasit mulle että katsot mun kanssa Turun linnan nähtävyydet läpi. Jotenkin tuntuu, että sun kaltaiset ADHD-kaverit voisivat vaikka hyötyä siitä, että välillä vähän miettisivät asioita ja menneitä aikoja sen sijaan, että kaikki alleviivattaisiin niille telkkariss-- mihin sä nyt oikein menit? Esko? Esko!
- Kato, Irma! Kato! Mä oon pulu!
- Tulet heti pois sen patsaan päältä!

0 vastalausetta: