Pages

Kuolemanrangaistuksen täytäntöönpanoon ja kidutukseen käytettäviä tavaroita koskevan asetuksen mukaisten tullinimikkeiden ilmoittaminen

30.10.08

"Kuolemanrangaistuksen täytäntöönpanoon ja kidutukseen käytettäviä tavaroita koskevan asetuksen mukaisten tullinimikkeiden ilmoittaminen tuonti-ilmoituksella

30.7.2006 tuli voimaan neuvoston asetus (EY) n:o 1236/2005 (EUVL nro L 200/30.7.2005), jossa säädetään tiettyjen sellaisten tavaroiden kaupasta, joita voidaan käyttää kuolemanrangaistuksen täytäntöönpanoon, kidutukseen ja muuhun julmaan, epäinhimilliseen tai halventavaan kohteluun tai rankaisemiseen. Katso tästä tarkemmin THT N:o 169/2006.

Ko. asetuksen tavarakate sekä niitä koskevat tullinimikkeet ovat laajoja. Tästä johtuen suuri osa kidutusvälineasetuksen pysäyttämistä tavaroista ei ole näitä asetuksen tarkoittamia henkilöiden teloittamiseen ja voimankäyttöön tarkoitettuja tavaroita.

13.12.2006 alkaen tuojilla on mahdollisuus nopeuttaa sellaisten kidutusvälineasetuksen mukaisten tullinimikkeiden tavaroiden tuontitullausta, jotka eivät ole tarkoitettu henkilöiden teloittamiseen ja voimankäyttöön, ilmoittamalla Tullille tulli-ilmoituksella, että kyseessä eivät ole asetuksen (EY) n:o 1236/2005 liitteen II mukaiset tavarat (=henkilöiden teloittamiseen ja voimankäyttöön tarkoitetut). Tämä ilmoittaminen tapahtuu seuraavasti:

EDI-tullaukset

Ilmoita tavaraerän lisätiedoissa erityismaininnan lisäkoodi XCA ja lisätieto "ei kidutusvälineitä".

EDI-sanomamääritysten mukaan tieto ilmoitetaan seuraavasti FTX+ACB++XCA+ei kidutusvälineitä´

Manu-tullaukset

Ilmoita SAD-lomakkeella kohdassa 44 lisätietoja, erityismaininnan lisäkoodi XCA ja lisätieto "ei kidutusvälineitä"." (Tulli)


- Perkele, vasikka ei pysy montaa päivää hengissä. Missä se giljotiini on! Ja ne kidutuspihdit!
- Tullissa.
- Tullissa?! Mitä?
- No kö ne tarkistaa vähän pidempään niitä.
- Hölmö, etkö sä tajunnut että sitä voi nopeuttaa? Kerrot vaan ettet aio tappaa niillä ketään!
- Mut pomo, mehän aiotaan kiduttaa ja tappaa toi jätkä.
- Niin kyl tosiaan. Mut jos valehdellaan?
- Se ei olisi kovin moraalista.
- Eipä tosiaan. No, odotellaan vielä pari päivää. Otatteko pizzaa? Entä vasikka? Mikä numero, otetaan suukapula pois kun en mä taas ymmärrä tosta muminasta mitään.

0 vastalausetta: