Pages

Psykologi lehdelle: Metsästys ei ole normaali harrastus

20.10.08

"Jyväskylän yliopiston kriminaalipsykologian dosentti ja koulupsykologi Jaana Haapasalo kyseenalaistaa metsästysharrastuksen, kertoo Aamulehti.

- Pidän metsästystä, niin kuin urheiluammuntaakin, poikkeavana harrastuksena. Mielestäni ei ole normaalia, jos ihminen on kiinnostunut aseista. Se on tappava harrastusväline, Haapasalo sanoi Aamulehdelle.

Perhesurmista tehtyy tutkimukseen perehtynyt Haapasalo sanoo, että esimerkiksi metsästyksessä tarkoitus on surmata eläimiä, eikä se enää nykymaailmassa ole tarpeen hengissä säilymisen takia.

Haapasalo pitää erityisen vastuuttomana, jos vanhemmat tarjoavat alaikäisille aseita ja ottavat heitä mukaan metsästysretkille.

Haapasalo kommentoi asiaa Aamulehdelle Oulun perhesurman yhteydessä." (IS)


- Psykologi Haapasalo, hyvä että saavuitte paikalle.
- Tietysti saavuin.
- Osaatteko sanoa tilanteeseen mitään?
- Pidän metsästystä, niin kuin urheiluammuntaakin, poikkeavana harrastuksena. Mielestäni ei ole normaalia, jos ihminen on kiinnostunut aseista. Se on tappava harrastusväline.
- Kiitos.

***

- Oho, täällähän on joku hukkunut. Psykologi Haapasalo?
- Niin?
- Haluaisitteko sanoa jotain?
- Pidän uimista, niin kuin sukellustakin, poikkeavana harrastuksena. Mielestäni ei ole normaalia, jos ihminen on kiinnostunut vedestä. Se on tappava harrastusväline.
- Kiitos.

***

- Jukram pujut! Psykologi Haapasalo!
- No mitä nyt taas.
- Täällä on joku saanut sydänkohtauksen kesken rakastelun.
- Jopas! Pidän seksiä, niin kuin itsetyydytystäkin, poikkeavana harrastuksena. Mielestäni ei ole normaalia, jos ihminen on kiinnostunut vastakkaisesta sukupuolesta. "Ne" ovat tappavia harrastusvälineitä.

6 vastalausetta:

Anonyymi kirjoitti...

=D

Anonyymi kirjoitti...

OMG LOL ROFL! Nyt kyllä pääsit hiipimään puskaan ja yllättämään loistavasti. Olette loistava – ja kai sanoin sen jo? Hienoa, Poropuro. :)

Anonyymi kirjoitti...

Vähän ontuvia esimerkkejä. Mitkä ovat veden ja seksin alkuperäiset käyttötarkoitukset? Entäpä aseiden? Aseiden alkuperäinen käyttötarkoitus on tappaminen, veden ja seksin ei.

Anonyymi kirjoitti...

Nih. olisin aika samaa mieltä edellisen anonyymin kaa. rakastelussa voi kuitenkin tapahtua kaikkea kivaa, kun aseet taas on tehty vaan jonkun tai jonkin vahingoittamiseen. kummallinen harrastus ovat siis ne.

Tuomas kirjoitti...

Onhan ne ontuvia. Halpoihin nauruihin sen sijaan ihan osuvia.

Ja kas, huomispäivää kohden!

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Puukkojen valmistus harrastuksena taitaa myös olla aika outoa.