Pages

Hyviä Assyjä seurasi paskamyrsky

26.2.13

Viime viikonlopppuna vietettiin Helsingissä Assembly Winter 2013 -pelitapahtumaa. Meininki oli paikan päällä enimmäkseen erinomainen, mutta tämä toki riippuu näkökulmasta. Paskamyrsky näet alkoi heti tapahtuman jälkeen, hieman yllättävällä tavalla.

Teemu Hiilinen tiivistää tapahtumia kirjoituksessaan näin:

"ASSEMBLY Winter 2013 päättyi minun osaltani onnellisesti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Meillä selostajilla meno oli äärimmäisen kova ihan loppumetreille asti. Nämä ASSEMBLY:t olivat meidän selostajien mielestä yhdet parhaat koskaan, missään. Lisäksi selostukset menivät omasta mielestämme onnistuneesti nappiin, vaikka välillä teknisiä ongelmia oli. Sunnuntaina paska alkoi sitten lentämään tuuletinta kohti.

Ihan ensimmäisenä luin RCTIC Lelen bloggauksen Suomen ”hyvä veli” -järjestelmästä.

Lainaus blogauksesta:

Okei siellä on myös heti jonkun huulilla, että suomen CS skene koostuu suurimmaksi osaksi pelkistä Mixeistä, mutta on siellä myös joukkueita pidemmän historian kanssa.o Näillä joukkueilla ei näyttöä välttämättä ole, mutta ei heille anneta myöskään mahdollisuutta päästä kokeilemaan mahdollisuuksiaan.

Tähän ei varmasti ole odotettavissa muutosta, koska samat henkilöt (SETT.fi) löytyy miltei, joka tapahtuman takaa. Mutta silti voisihan tästä herätä jotain kysymyksiä vaikkakin siellä moni on näitä ”Milan kavereita”, joilta etuoikeuksia jostain syystä näyttää löytyvän. On siis ilmeisesti löydyttävä hyvät suhteet tähän yhteen suuntaan, jos meinaa halajata itselleen paikkaa mistään.

Siinä Lele osoittaa syyttävällä sormella ensin Milaa, joka hänen mukaansa pilasi koko CS:GO -turnauksen ja tämän jälkeen laajentaa tämän saman koskemaan koko suomalaista eSports-skeneä. Syytökset osuvat SETT.fi:n harteilla, jota syytetään maanlaajuisesta salaliitosta turnausjärjestelyjen suhteen. Ihmisillä on selvästi tarve rakennella salaliittoteorioita ja ilmeisesti mitä dorkemman sellaisen aivoistaan ulos pieraisee sitä herkemmin siihen uskotaan. Mutta kuten yleensä, ei tällä salaliitolla pohjaa ole.

Seuraavana luin SEUL ry:n uuden puheenjohtajan Jarmo ”Minttu” Kedon bloggauksen viime viikonlopusta.

Lainaus blogauksesta:

Kuvittelisi, että ilman joukkuetta oleva huippupelaaja tahtoisi antaa näyttöjä ja herättää tukijoiden kiinnostuksen. Ja varmasti pelikentillä menestystä haettiinkin kuumeisesti. Tulosta tuli, mitalisijoille mentiin ja monta organisaatioissa pelaavaa pelaajaa jäi taakse.

Mutta sitten tapahtui jotain, mikä imi taas hommasta maun pahemmin kuin moottoripyörä imee rahat pankkitililtä. Elfin esitys palkintojenjaossa oli nimittäin säälittävä; alkaen habituksesta ja päättyen”aika paskoiksi” kuvattuihin fiiliksiin ja huonon pelimotivaation valittamiseen. Santeri “Naama” Lahtinen ei pistänyt paljon paremmaksi ja tuntuikin, että iloisin lärvi palkintojenjaossa löytyi neljännelle sijalle jääneeltä Jonne “Protosser” Sotalalta.

En ole löytänyt tallennetta tuosta palkintojenjaosta, onneksi. Elfi on kepin nokassa, koska olen kiukkuinen, fanina. Ja fanit saavat kritisoida idoliaan. Ei monella muullakaan ollut suorituksissa kehumista: CS:GO-turnaustakin kansoittivat toppatakeissa röhnöttävät mixteamit, jotka keskittivät finaaliin valmistautumisen oluttuopin ääreen ravintola Hima & Salissa. Surkeaa duunia teiltäkin, mutta teitä kohtaan minulla vain ei ole mitään henkilökohtaista.

Siinä Keto arvostelee pelaajien asennetta omaa ”työtään” kohtaan. Olen asiasta samaa mieltä, mutta eri näkösuunnasta. Olen itse kannattanut pitkään täysin alkoholitontalinjaa tapahtumien suhteen. Tämä tarkoittaisi sitä, etteivät adminit, pelaajat jne. kävisi missään välissä dokaamassa. Vaikka vastuu juomisesta on aina henkilöllä itsellään, ei Suomessa koskaan ole rangaistu pelaajia tai muita toimijoita humalatilasta. Heidän on annettu jatkaa toimintaansa ja tilanteeseen on päässyt syntymään paha kierre.

Samassa bloggauksessa Jarmo kehuu liiton toimintaa tapahtumassa. Liitto toi Kaapelitehtaan yläkertaan oman loungensa. Idea oli hyvä, mutta loungessa vieraili kourallisen verran pelaajia ja liiton edustajat loistivat poissaolollaan, jopa siinä määrin, että HS:n toimittaja käveli pois saamatta vastauksia kysymyksiinsä. Puheenjohtaja Keto käännytti itse pois eSports-dokumenttia tekevät nuoret opiskelijat aikatauluihin vedoten. Harmillista, kun miettii miten liitto on aikaisemmin mediassa esillä ollut ja kohdellut toimittajia sekä muita medianedustajia. Puheenjohtaja Kedon omin sanoin hänen omasta blogistaan:”Organisaatioiden bisnes on näkyvyys ja te pelaajat olette tuote. Oikeasti.” Sanan pelaajat voi tässä kohtaa korvata haluamallaan sanalla.

Tämän jälkeen katsoin vielä Gaming.fi:n haastattelun SETT.fi:n päätoimittajasta Nico ”milA” Hartikaisesta, joka menee kyllä päästämään pari sammakkoa suustaan. Toisaalta haastattelu tulee nopeasti ja en tiedä minkälaisessa mielentilassa milA haastattelussa on. Aina pitää kuitenkin muistaa vastata asiallisesti, ettei hirveän moni pahoita mieltään, kuten tästä bloggauksesta tulee pahoittamaan.

Omasta puolestani ASSEMBLY Winter 2013 olivat parhaat assyt koskaan!"

Lue juttu: Sett.fi: Paskaa lentää Assyjen jälkeen

Tapahtumajärjestäjä Pekka Aakko ihmetteli maanantaina yllä linkitettyjä puheenvuoroja seuraavasti:

”Aika huikeeta että eventtiä mietitään haukuttavaksi ennenkuin se on pidetty ja eventin vika myös on, josei asus rog tulekkaan wintereille. Jotenkin demoskenenkin vanhojen pierujen ”palaute” on ollut kohtuu aikuismaista vuosien varrella, kun eventtiä on syytetty siitä ja tästä ja tiesmistä.”

Teemu Hiilinen ihmetteli siihen jatkoksi:

”Mä olen vielä sunnuntaiaamuna, että parhaat assyt koskaan. Selostukset meni kovaa, oli todella hauskaa selostella. Kaikki näytti menevänluontevasti eteenpäin. Oli ns. helvetin hyvä fiilis. Sitten alkokin lukee, kuinka paskaa kaikki oli jo etukäteen ja kaikki sen jälkeenkin.”

Dome


- Lasse! Lassseeeeee!
- No mitä.
- Lasseeeeee!
- No mitä!
- No me justiin tultiin Assyilta ja oli tosi kivaa mut sit kävi ilmi et Lele sano Milalle et Mila on CS-pilaaja.
- Mitä?
- No siis sitten siel oli kauhee poraus ku sit eSportsis on salaliitto. Ja sit Minttu oli et mitä jätkät vinee ku mixteamit vaan dokaa vaikka ne on tuotteita.
- Siis mitä?
- No mut kuiteski sit Aakon Pekka ihmetteli että onkse eventin vika, josei asus rog tulekkaan wintereille.
- Anteeksi, mutta minulla ei ole mitään hajua siitä, mistä sinä puhut. Ei minkäänlaista. Mutta katsos, siinähän on Lassie!
- Vuh, vuh!
- Mitä? Putosiko Timmy taas kaivoon? Onneksi joku täällä puhuu ymmärrettävää kieltä!

0 vastalausetta: